Знайдено товарів - 0
Білий, як сніг, ясний, як небо, легкий, як натхнення, ароматний, як орхідея. Вей Бо поет епохи Сун про чай Бай Хао Інь Чжень
Історія чаю Бай Хао Інь Чжень починається в XVlll столітті (в епоху Цин). Спочатку Срібні Голки виключно був Імператорським чаєм і вважався символом і статусом влади. Про важливість і статусу чаю в Китаї говорить заборона (до кінця XIX ст) вивозити білий чай за межі Піднебесної Імперії.
Китайські імператори і державні сановники цінували Бай Хао за витончений смак, аромат орхідеї, і за делікатну будить енергію. Чай має властивість розслабляти тіло, приводити в баланс емоції і концентрувати свідомість.
Збір і створення чаю відбувається вручну, ранньою весною протягом 14 днів. Унікальність технології створення Срібних Голок полягає у відсутності впливу високих температур. Після збору Бай Хао сушать під прямими сонячними променями. Такий спосіб дозволяє зберегти максимум мікроелементів, корисних вітамінів і мінералів. Також це сприяє збереженню дивного аромату і розкриття смаку.
Бай Хао створюють з бруньок чайного дерева Да Бай Чай. У великих, міцних, щільних бруньках міститься велика кількість теаніна і антиоксидантів, виключно корисних для здоров'я. Особливість дерев в їх ранньої вегетаціі- в кінці лютого виникає ніжний, білий типс, з срібним ворсом, який оберігає рослину від низької температури. Вегетація білого ворсу триває 14 днів, тому важливо не втратити час збору. Чайний лист збирають, як тільки він з'явиться з бруньки.
Чай, вироблений з преміального ворсу і якісної сировини, володіє енергійними смаковими якостями, ясними пробуждающими ароматними нотками, з глибоким чайним станом спокою і концентрації.
Технологія створення чаю Срібні Голки відбувається в два етапи, здається простою і лаконічною, проте вимагає віртуозності та досвідченості чайного майстра. Зібрані нирки рівномірним шаром розкладають на бамбукових матах і сушать в променях сонця або в тіні під тентом.
Настій - прозорий, з легким золотавим відливом. Аромат - витончений, нектарний, з обертонами ванілі і орхідеї. Смак - м'який, чистий, об'ємний, лаконічний з тривалим нектарного післясмаком і врівноваженим чайним станом.
Бай Хао Інь Чжень - ідеальний чай для тренувань. Він сприяє правильної терморегуляції, добре втамує спрагу і зарядить необхідною енергією. Він відмінно поєднується з блакитними сирами і десертами з фруктів.
БХ містить 10 з 13 вітамінів. Нехай делікатний ніжний смак не вводить вас в оману, це досить сильний стимулятор, оскільки в чаї міститься 6% кофеїну.
Завдяки природній і природного технології створення білий чай максимально зберігає користь чайного листа. При щоденному раціоні білий чай має глибокий, лікувальним ефектом, позитивно впливає на здоров'я і ментальне самопочуття.
Висока концентрація в чаї теаніна, мікроелементів і вітамінів структурно впливає на імунітет. Срібні Голки призводить до балансу енергії Інь / Ян, усуває зайву вагу, депресію, покращує когнітивні функції свідомості, активує омолоджуючі процеси і сприяє швидкій регенерації.
Традиційна Китайська Медицина застосовує чай Срібні Голки як ліки від флегматичності і зайвої нервозності, яка в концепції східних докторів є «причиною ста хвороб».
Для Бай Хао підходить скляний посуд або гайвань. Перед заварюванням чаю необхідно прогріти посуд окропом і покласти 5-8 гр чаю з розрахунку на 150-200 мл. Бай Хао - витончений чай, як наслідок він вимагає до себе граничної усвідомленості, при заварюванні: м'яка, чиста вода і м'який окріп перших проток, в районі 75-85 градусів (перші ознаки окропу). Чай гармонійно рівно розкриває свій смак і аромат протягом 8-10 проток. Перші заварки СІ наполягайте три-чотири цикли дихання (вдих / видих) - це в районі 30с, далі збільшуйте час настоювання до декількох хвилин.