Категорії та фільтри

Знайдено товарів - 6

Сортувати:
Показувати товарів на сторінці:

Бай Му Дань (Біла Півонія)

Унікальність Бай Ча полягає в тому, що листя не проходять високотемпературну обробку і чай зберігає вітаміни, мікроелементи і природні властивості. Чай висушують на сонці і лист при цьому не мнуть. Мембрана листа залишається цілісною, не виділяє сік, і біохімічні процеси ферментації чаю сповільнюються. Бай Му Дань - слабо ферментований чай (5-7%), але при цьому, як і пуер володіє якістю з часів ставати краще корисніше і смачніше.

Сьогодні, чай Біла Півонія культивують багато чайні регіони (Юнньнань, Анхой, о. Тайвань). Однак, найбільш еталонний і смачний БМД як і раніше, як і 200 років тому родом з уішанскіх гір.

У Китаї експерти і чайні майстри вважають кращий БМ зібраний буддійськими ченцями Храму Білих Хмар з гори Гуа Шань. За доданнях саме монахи першими почали виробляти дивно смачний і цілющий БМ.

чай Бай Му Дань

Технологія виробництва чаю Бай Му Дань

Еталонний чай Біла Півонія збирають ранньою весною з білої бруньки і двох листків. Чай в суху погоду після морозної ночі, з максимальним перепадом денної і нічної температури. Такий чай найкращий, він м'який, витончений і збалансований. У чаї високий відсоток кофеїну, при цьому чай не викликає аритмії серця через седативного мікроелемента теаніна.

Бай Мудань створюють з тіпса і листя чайних дерев-Так Бай Ча (Великий Лист) Шуй Сян (Нарцис). Дерева ростуть в природних умовах гір і тропічного лісу, з теплим, вологим мікрокліматом, на вулканічної землі багатою мінералами.

Виробництво еталонного чаю Біла Півонія на перший погляд виглядає просто, однак вимагає витонченості і майстерності, щоб проявити в чаї нектарний смак, енергійний аромат і зберегти цілющі властивості. Чайний лист і нирки сушать за технологією сонячно-тіньової ферментації. Чай сушать на відкритому сонці і в тіні тенту протягом трьох днів.

Неповторний смак Бай Му Дань

Бай Му Дань - збалансований чай, вранці чай делікатно заряджає енергією, а ввечері розслабляє і заспокоює. Біла Півонія має енергійний аромат лугових трав і квітів. Смакова композиція - симфонія тропічних фруктів, меду з елементами мигдалю і ялівцю.

Класифікація чаю Бай Му Дань

Классификация Бай Му Дань Бай Му Дань класифікують за часом збору чаю і по пропорції лист / брунька. БМ Цин Сян - чай першого весняного збору. Збирають бруньку з білим ворсом і два верхніх листочка. Класичний варіант БМ брунька / лист 1 до 2, однак, бувають сорти з рівним співвідношенням і мінімальним співвідношенням 1 до 5-ої.

Бай Му Дань Нун Сян - чай пізнього збору з мінімальною кількістю білих бруньок і великими темно-зеленим листям. У Нун Сяне найвища ферментація серед білих чаїв 7%, за рахунок фінального продувки теплим повітрям, який активує біохімічні процеси і фіксує стійкий солодкий смак і квітковий аромат.

Основний тренд Бай Му Дань - формування культури споживання витриманого БМ. Феномен колекційних пуерів сформував тенденцію, що багато цінителів чаю шукають витриману Білу Півонію. Бай Му Дань 5-7 річного зберігання має цілісним медовим смаком, тропічним, фруктовим ароматом і глибоким мигдальним присмаком.

Виробники впіймали тренд на зберігання і все частіше продають не розфасований Бай Му Дань, а спресований у млинці або цеглини, для зручності і простоти зберігання.

Унікальні властивості Бай Му Дань

Бай Му Дань свойства

Традиційна китайська медицина, високо цінує властивості чаю Бай Му Дань. При щоденному раціоні білий чай має значний терапевтичний ефект і збалансований вплив на імунну та нервову систему організму. Біла Півонія усуває блоки і затиски в тілі, врівноважує емоції і підвищує когнітивні здібності.

Білий чай чудово втамовує спрагу, знімає сильний жар, покращує емоційний стан, одночасно заспокоює і тонізує, створюючи відчуття чистоти, ясності і усвідомленості. Бай Му Дань корисно пити для структурного очищення організму - чай усуває холестерин, розщеплює жирові тканини і має омолоджуючий ефект.

Заварювання чаю Біла Півонія

Заваривание чая Белый Пион

Для білого чаю підходить скляний посуд, гайвань або ісинська чайник. Перед заварюванням чаю - прогрійте посуд окропом і покладіть 5-8 гр. чаю з розрахунку на 150 мл. Бай Му Дань - делікатний чай і вимогливий, з точки зору заварювання чаю. М'яка, чиста вода, окріп перших трьох проток, в діапазоні 75-85 С.

Перші протоки наполягайте чай 30 с. або 3-4 циклу дихання, далі з кожним циклом збільшуйте цикл настоювання до декількох хвилин, а температуру води до 100 С. Бай Мудань збалансовано розкриває смак і аромат протягом 7-8 проток.

facebook icon
instagram icon
telegram icon

Приймаємо до сплати: