Тип
Ціна
0грн
Немає в наявності
Доставка та оплата
Особливості
Чайний шлях
Новачок
Майстер
Бадьорість
7
Смак
9
Імунітет
6
Післясмак
8
Характеристики
Рік врожаю
2020
Регіон
Провинция - Фуцзянь
Опис
Білий чай Бай Му Дань готують з верхньої пари наймолодших незрілих листочків, напівприкритих білими волосками чайної бруньки, що розкривається - верхній (тіпса) і наступний за ним, зібраних незадовго до повного розкриття бруньок і висушених на відкритому повітрі і природному сонце без скручування і практично без окислення.
Ферментація білого чаю найслабша серед інших чаїв, практично незначна. Після збору сировину сушать на сонці протягом тривалого часу, а потім ненадовго складають в купи для короткочасної ферментації, що призводить до формування остаточного смаку і ароматичного профілю білого чаю. Залежно від погоди, умов збору і вимог до смакових якостей, окислення може тривати від 1 дня до 1,5-3 годин. Білий чай Бай Му Дань «Лист Білого півонії» піддається самому дбайливому поводженню, не скручується і майже не окислюється, в результаті чого має дуже легкий, делікатний і свіжий смак, багатий квітковими тонами і солодкими медовими нотами.
Пресовані «листочки» Бай Му Дань «Лист Білої півонії» в сухому вигляді пахнуть вишукано, ніжно і тонко - легкі відтінки трав і квітів: півонія, липа, нарцис, жасмин і мальва, лісові горіхи. Настій яскравий, прозорий світло-золотистий. Заварювати білий чай треба водою незвично низької температури, до 75 ° С, щоб не втратити летючу концентрацію складних ефірних олій, що додають неповторний вишуканий аромат. Правильне заварювання розкриває благородний букет в повній мірі і дозволяє відчувати його до 12-15 проливів.
Квіткова палітра підкреслює ніжну і м'яку глибину солодкуватих нектарних нот, де солістами є жасмин, півонія і липовий цвіт, нічна фіалка і японська вишня, їм вторить легка свіжість весняного лугового різнотрав'я, відтіняє шовковистою медової солодкістю і повнотою горіхового звучання. Хоча в білому чаї немає доданих пелюсток справжніх півоній, він має виражену домінанту цієї квітки.
Післясмак приємний, повний, обволікаючий, тривалий вже після першого ковтка. Білий чай має потужну антиоксидантну дію, що перевершує в три рази інші види чаю. Крім того, в ньому менше кофеїну, ніж в зеленому і Пуер, і набагато менше, ніж в каві, і це робить його відмінним варіантом для гіпертоніків. Також Бай Му Дань має досить високу концентрацію біологічно активних речовин: поліфеноли, катехіни, вітаміни, амінокислоти, теїн.
Білий чай Бай Му Дань за словами китайців «подібний до колісниці, де праве колесо - бадьорість, а ліве - заспокоєння», вранці він надає тонус, в полудень концентрує ясність думок, ввечері дарує гармонію і настрій для заспокійливої медитації.
Як заварювати
Яка температура?
Заварювати чистою, м'якою водою при температурі 75-90 ° С
Яка порція?
Порція чаю 5-8 грам
Скільки часу заварювати?
Час одного протоки (заварки) 1-5 хвилин; поступове збільшення з кожним протокою
Як багато разів?
Пити протоками 4-6 разів
Відгуки покупців: 5(Середня оцінка: 4.56)
Бай Му Дань является одним из моих любимых чаев, решил взять более дорогой его вид, и не пожалел. Вкус насыщенный, средней крепости, передерживать его стоит только на заключительные 7-9 проливы, тогда вкус не становится терпким, а раскрывается под новым ракурсом.
Одного такого "листа" хватает как раз на одну церемонию до 10 проливов.
Очень вкусный чай. Получаешь от него искреннее удовольствие. Очень эстетично выглядят листочки. Удобно - один листочек на заварку. И красиво. Запах очаровывает сразу. Пион. Мед. Влюбляешься в запах.
И на вкус очень хорош. Очень. Нежный, лёгкий и вместе с тем очень насыщенный вкус. Сладковато цветочный.
Поднимает настроение, настраивает на позитив.
По передерживать всё-таки нельзя. Если случится передержать - горькое послевкусие, от которого долго не можешь избавиться.
Чай заставляет собой восхищаться и себя уважать. Быть с ним внимательным, вежливым и аккуратным.
Схожі товари
Схожі товари
Схожі товари
Схожі товари
Перейти на всі товари категорії
Білий чайТип
Ціна
0грн
Немає в наявності
Доставка та оплата
Види чаю