Чай кудін – гірка сльоза

Чай кудін – гірка сльоза

Китайські чаї відомі в усьому світі, але про напій, що називають «списи кудін», мало-хто знає. Хоча цей напій вирізняється дуже потужним впливом на всі системи організму. Готують його з листя широколистого падуба. Листочки збирають навесні і скручують вручну, що дозволяє зберегти всі корисні властивості.

Кудін є дівою лікарською рослиною, тому чинить на організм надпотужну дію. Цей напій містить в 10 разів більше флавоноїдів, ніж зелений чай, а також мінерали, таніни, вітаміни.

Кудін сприяє поліпшенню самопочуття при багатьох хворобах. Сприяє ясності мислення. Чай покращує здатність до концентрації і пам'яті, усуває втому і підвищує тонус.

  • Баланс цукру в крові. Напій знижує рівень глюкози, полегшує стан хворих на діабет.
  • Оздоровлення серця і судин. Кудін зміцнює серце і судини, здійснює профілактику утворення тромбів.
  • Користь для гіпотоніків. Чай кудін м'яко підвищує артеріальний тиск. Кудін активно застосовують для нормалізації ваги і обмінних процесів. Лист падуба сприяє поліпшенню травлення.
  • Антисептик. Напій має сечогінний ефект, бореться з хвороботворними бактеріями, полегшує стан при застуді і знижує жар.
  • Покращує стан печінки. Речовини, що містяться в напої, виводять важкі метали з печінки і стимулюють вироблення жовчі.

Как заваривать кудин

Цікаво! У чаю кудін м'яко-гіркуватий смак, який схожий на дуже міцний зелений чай, але без характерної для цього напою терпкості. Любителі кудіну вважають його смакові характеристики вишуканими і ароматними. Якщо ви заварили стріли кудін вперше, пийте його маленькими ковтками. Не варто заїдати напій солодощами - у чаю приємний післясмак.

Молоде листя швидше віддає воді корисні речовини, тому їх заварюють кілька разів. А ось «старий» кудін з великого листа годиться тільки для однієї заварки.

Кудін чай: протипоказання

Навіть нейтральні продукти можуть бути токсичними, якщо вживати їх неправильно. Що вже говорити про сильнодіючий кудін! Не варто пити його по кілька разів на день, адже напій може спровокувати справжню «бурю» в організмі.

Якщо ви схильні до підвищеного тиску, від кудіну краще відмовитися. Людям з нормальним артеріальним тиском не рекомендують пити цей чай кожен день. У період вагітності або лактації кудін теж краще не пити, адже не варто підвищувати артеріальний тиск і посилювати жовчовиділення в і без того перевантаженому організмі. У дітей може спостерігатися алергія на кудін.

Людям, які страждають від хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту, не варто вживати цей чай.

Кудин и его целебные свойства

Як заварювати кудін?

В одну чашку чаю кладуть частину листочка, а максимальна доза на одну людину - один або півтора листочка. Лист кудіну заливають теплою водою - близько 50 градусів. Ніколи не заливайте чай окропом, адже він стане таким гірким, що ви більше ніколи не захочете його куштувати!

Дехто вважає, що охолоджений напій кудін смачніший за теплий. Не забудьте процідити холодний напій перед вживанням! Після заварювання почекайте близько півхвилини і відразу ж розливайте настій в чашки.

facebook icon
instagram icon
telegram icon

Приймаємо до сплати: