П'ять Елементів - алгоритм, потік життєвої енергії Ці і модель системних відносин між усіма явищами природи, на мікро і макро рівнях. П'ять Елементів - Вода, Дерево, Вогонь, Земля, Метал (плазма / повітря в європейській алхімічної традиції).
Дерево (печінка) живить вогонь (Серце). Вогонь творить Землю (селезінка). Земля породжує Метал / Плазма (Легкі). Метал перетікає в Воду (Нирки). Вода народжує Дерево.
Теорія П'яти Елементів класифікує більш 7.000 сортів чаю на п'ять видів за ступенем ферментації, від білого чаю (Метал) до шу пуеру (Земля).
Зелений чай (Дерево) - Червоний / Чорний чай (Вогонь) - Жовтий чай / Гун Тін ( земля) - Шу Пуер (Вода) - Білий Чай (Метал).
Чай носій енергії, інформації і якостей елемента, до якого він належить. Розуміючи принцип У Сін, ви на практиці можете застосувати чайну терапію і будете знати, який чай вживати з урахуванням: сезону, часу, раціону, тілесної конституції і цілющого впливу.
Зелений чай Колодязь Дракона / Лун Цзин, Білочунь, і улун слабкої ферментації, відповідно до теорії У Сін маніфестують Елемент Дерево. Зелений чай, володіє терпким, живим смаком з кислинкою і динамічним ароматом.
Зелений чай впливає на серцево-судинну систему і печінку. Весна - час зростання і становлення і час зеленого чаю. Зелений чай ідеальний напій, для активації життєвих сил і імунних процесів в організмі.
Зелений чай дає цілісний спектр вітамінів і мікроелементів, стимулює очищення печінки від токсинів, приводить в баланс серцево-судинну систему організму і усуває набряки і флегму.
Червоний або чорний чай сильної ферментації описаний в теорії У Сін Елементом Вогонь.
Технологія виробництва червоного чаю - багатогранна прожарка чайного листа. Вогонь трансформує біохімічний склад чаю і формує солодкий / нектарний смак переходить в приємну терпкість.
Тепло червоного чаю - стимулює метаболізм травної системи, вирівнює тиск, зігріває тіло і стимулює імунну систему організму. Червоний чай, раціонально пити з настанням осінніх холодів і до весняного тепла. Червоний чай чудово зігріває тіло, стимулює метаболізм і дає енергетичний вогненний заряд життєвих сил.
Жовтий чай (Хуошань), улун серединної ферментації, Габа чай і тіпсовий червоний чай Дзіндзюнмей або Гунтін пуер - Елемент Земля.
Жовтий чай має солодкий смак з нектарно зігріваючим ароматом. Чай Елементу Землі активує селезінку, прискорює травлення, підвищує метаболізм імунної системи і нейропластічності мозку.
В сирий і холодний сезон гранично важливо, для здоров'я дотримуватися енергетичний баланс тепла в організмі. Тому раціонально вживати чай Елементу Землі восени і взимку.
Білий чай відноситься до Елементу Метал. Білий чай має мінімальну ферментацією з технологічним циклом (збір і сушка на сонці) серед всіх видів чаю.
Білий чай - холодний, з делікатним тонізуючий ефект, напій стимулює легені і ендокринну систему організму. Білий чай - чудово втамовує спрагу влітку, усуває тілесний жар, виводить флегму, гармонізує вагу і рівень цукру в крові.
Білий чай - ефективно виводить токсини і флегму, знімає симптоми наркотичної та алкогольної інтоксикації, стимулює імунітет і метаболізм організму.
В теорії П'яти Елементів шу пуер і червоний чай глибокої ферментації відноситься до Елементу Вода. Чай елементу Води має солоний, йодований (смак унамі) смак та аромат з елементами французького блакитного сиру.
Чай глибокої ферментації і шу пуер стимулюють сечостатеву функцію, активують метаболізм, енергетичний центр Дантянь, і сприяють схудненню і детокс.
Шу пуер і червоний чай глибокої ферментації - мають тепло і енергію, яку підтримують в організмі в балансі в холодний період року.
Види чаю