Теорія П'яти Елементів У Сін і чай

Теорія П'яти Елементів У Сін і чай

П'ять Елементів - алгоритм, потік життєвої енергії Ці і модель системних відносин між усіма явищами природи, на мікро і макро рівнях. П'ять Елементів - Вода, Дерево, Вогонь, Земля, Метал (плазма / повітря в європейській алхімічної традиції).Дерево (печінка) живить вогонь (Серце). Вогонь творить Землю (селезінка). Земля породжує Метал / Плазма (Легкі). Метал перетікає в Воду (Нирки). Вода народжує Дерево.

Чай П'яти Елементів

Теорія П'яти Елементів класифікує більш 7.000 сортів чаю на п'ять видів за ступенем ферментації, від білого чаю (Метал) до шу пуеру (Земля).Зелений чай (Дерево) - Червоний / Чорний чай (Вогонь) - Жовтий чай / Гун Тін ( земля) - Шу Пуер (Вода) - Білий Чай (Метал).Чай носій енергії, інформації і якостей елемента, до якого він належить. Розуміючи принцип У Сін, ви на практиці можете застосувати чайну терапію і будете знати, який чай вживати з урахуванням: сезону, часу, раціону, тілесної конституції і цілющого впливу.
  • Елемент Метал: дихання, детокс, регулювання і передача енергії Ци;
  • Елемент Вода: сила волі, гнучкість, плинність.
  • Елемент Дерево: становлення / народження, уяву, творчість;
  • Елемент Вогонь: імпульс, свідомість, дух, когнітивні процеси;
  • Елемент Земля: центрированность, харчування, рефлексія;"
Чай Пяти Элементов

Елемент Дерево. Зелений чай

Зелений чай Колодязь Дракона / Лун Цзин, Білочунь, і улун слабкої ферментації, відповідно до теорії У Сін маніфестують Елемент Дерево. Зелений чай, володіє терпким, живим смаком з кислинкою і динамічним ароматом.Зелений чай впливає на серцево-судинну систему і печінку. Весна - час зростання і становлення і час зеленого чаю. Зелений чай ідеальний напій, для активації життєвих сил і імунних процесів в організмі.Зелений чай дає цілісний спектр вітамінів і мікроелементів, стимулює очищення печінки від токсинів, приводить в баланс серцево-судинну систему організму і усуває набряки і флегму.Элемент Дерево. Зеленый Чай.

Елемент Вогонь. Червоний / Чорний чай

Червоний або чорний чай сильної ферментації описаний в теорії У Сін Елементом Вогонь.Технологія виробництва червоного чаю - багатогранна прожарка чайного листа. Вогонь трансформує біохімічний склад чаю і формує солодкий / нектарний смак переходить в приємну терпкість.Тепло червоного чаю - стимулює метаболізм травної системи, вирівнює тиск, зігріває тіло і стимулює імунну систему організму. Червоний чай, раціонально пити з настанням осінніх холодів і до весняного тепла. Червоний чай чудово зігріває тіло, стимулює метаболізм і дає енергетичний вогненний заряд життєвих сил.

Елемент земля. жовтий чай

Жовтий чай (Хуошань), улун серединної ферментації, Габа чай і тіпсовий червоний чай Дзіндзюнмей або Гунтін пуер - Елемент Земля.Жовтий чай має солодкий смак з нектарно зігріваючим ароматом. Чай Елементу Землі активує селезінку, прискорює травлення, підвищує метаболізм імунної системи і нейропластічності мозку.В сирий і холодний сезон гранично важливо, для здоров'я дотримуватися енергетичний баланс тепла в організмі. Тому раціонально вживати чай Елементу Землі восени і взимку.Элемент земля. Желтый чай

Елемент Метал. Білий пуер. Білий чай

Білий чай відноситься до Елементу Метал. Білий чай має мінімальну ферментацією з технологічним циклом (збір і сушка на сонці) серед всіх видів чаю.Білий чай - холодний, з делікатним тонізуючий ефект, напій стимулює легені і ендокринну систему організму. Білий чай - чудово втамовує спрагу влітку, усуває тілесний жар, виводить флегму, гармонізує вагу і рівень цукру в крові.Білий чай - ефективно виводить токсини і флегму, знімає симптоми наркотичної та алкогольної інтоксикації, стимулює імунітет і метаболізм організму.

Елемент Вода. Шу пуер і Червоний чай сильної ферментації

В теорії П'яти Елементів шу пуер і червоний чай глибокої ферментації відноситься до Елементу Вода. Чай елементу Води має солоний, йодований (смак унамі) смак та аромат з елементами французького блакитного сиру.Чай глибокої ферментації і шу пуер стимулюють сечостатеву функцію, активують метаболізм, енергетичний центр Дантянь, і сприяють схудненню і детокс.Шу пуер і червоний чай глибокої ферментації - мають тепло і енергію, яку підтримують в організмі в балансі в холодний період року.
facebook icon
instagram icon
telegram icon
Приймаємо до сплати: