Чай ройбуш: як правильно заварювати ройбос
Чай ройбуш: як правильно заварювати ройбос
Ройбуш - всесвітньо відомий чай з Південної Африки. Солодкуватий насичений смак і тонкий аромат приваблюють все більше уваги до цього напою. Варіантів назв у чаю багато: «бушменський чай», «ройбос», «ройбуш», «редбуш» - все пов'язано з діалектами і діалектами народів Африки.Дослівний переклад: «червоний кущ», який росте тільки в кедрових горах Південної Африки. Цей гіллястий кущ чимось схожий на маленький півметровий кедр - з голчастими гілками і червонуватою корою. Біологи його віднесли до групи акацієвих.
Корисні властивості напою ройбуш
Ройбуш - африканський ендемік, назва якого буквально означає: «червоний кущ».В Європу листя ройбуша привіз понад століття тому Бенджамін Гінзберг, російський купець. Його зацікавили цікаві властивості напою і майже магічний процес приготування.У Цісарськых горах африканські аборигени з піснями і танцями готували чай з незвичайної рослини, схожої на дикобраза. Здорові та сильні африканці пригостили європейця незвичайним напоєм, який підкорив чайних справ майстра фруктовим смаком. Бенджамін, не сумніваючись, привіз диво рослину на ринок чаю і не прогадав - червонокущовий чай сподобався всім.Ройбуш - унікальна рослина, яка вперто не бажає прийматися на інших територіях. Були численні спроби пересадити паростки ройбушу в Австралії - все марно. Ройбуш вірний тільки Півдню Африки. Чи то африканська земля, чи то заклинання місцевих аборигенів благодатно впливають на ройбуш, він має унікальні властивості:- це джерело заліза, міді;
- містить вітаміни Е, Р, А, С;
- наповнений кальцієм і цинком;
- тетрациклін заліковує рани, сприятливо впливає на шкіру;
- відсутність кофеїну і таніну дозволяє віднести напій до дитячого харчування.
Пийте чай з повагою, повільно, уявіть, що він - вісь обертання Землі. Все йде своєю чергою: повільно, не поспішаючи в майбутнє.
Готуємо африканський чай: як заварювати ройбуш
Все, що використовують аборигени - максимально просто готується. Не виняток і чай ройбуш. Приємно, що він не втрачає своїх цілющих властивостей, коли холоне, і навіть на наступний день після заварки. Більш того, для любителів заварювати чай кілька разів, ройбуш - найкращий варіант. Вчені були вражені, коли вивчили склад напою при третьому і п'ятому заварюванні - елементи залишилися тими самими! Смакові якості напою не губляться. Для зовнішнього застосування - лікування проблем шкіри - чай радять зробити міцніше і прокип'ятити пару хвилин.Етапи приготування:- Обдати окропом чайник, прогріти стінки, засипати заварку ройбуша (розрахунок - чайна ложка заварки на склянку окропу).
- Залити листя чаю окропом близько 100 градусів.
- Витримати чай в закритому посуді 5-7 хвилин.
- Ройбуш готовий. Приємного чаювання.
Червонокущовий чай можна приймати як вранці, в обід, так і перед сном. Досить легкий склад чаю благотворно впливає на самопочуття в будь-який час доби.
Залежно від обробки чайного листа, ройбуш виходить як чорним, так і зеленим. Обираючи ройбуш, зверніть увагу на якість листя, воно повинне мати чистий колір, легко розсипатися. Жовтуватий колір листя видасть неправильне зберігання. Значно покращує смак чаю наявність невеликих шматочків кори куща і сіно.