Чайна мелодія - «Янь Юнь/岩韵»

Чайна мелодія - «Янь Юнь/岩韵»

Шлях Чаю Ча Дао маніфістує багатогранний і поетичний термін «Янь Юнь / утісна мелодія / 岩 韵». «Янь Юнь» ментальний, філосовское стан, який дозволяє пізнати і відчути неповторний смак, аромат і Ча Ци (茶 氣) уішанского улуна.

Чайна Мелодія - «Янь Юнь / 岩 韵»

Чайна Мелодія - «Янь Юнь / 岩 韵», оцінка чаю, його аромат, смак і енергетичний тонус. Є «інь юнь» - мелодія весняного і осіннього Ті Гуаньінь, або, якщо стосовно пуер, то з столітніх, диких дерев Гу Шу, можна зустріти визначення мелодії Лун Цзина або Ча Гао екстракту пуеру. Але «Янь Юнь», утісних улунов - мабуть, найвідоміша і сакральна в світі чайна мелодія.Утісна Мелодія - синергія чаю і людини, результат причин та наслідків мікро і макро масштабу. Ця взаємодія людини з чаєм, при якому чай, який є спільним результатом сил природи і майстерності людини, проявляє у людини стан, коли вона і чай стають єдиним абсолютом. Або, кажучи словами стародавніх китайських філософів, досягається єдність людини і природи.Раціонально осмислювати «Янь Юнь» - як інтегральне визначення, оцінка найбільш значущих характеристик сорту чаю, основний смак і характер, за яким легко визначити чай.

Семанітіка і символізм «Янь Юнь»

Складність у визначенні «Янь Юнь / 岩 韵», полягає в тому, що одні чаєводи визначають чайну мелодію, як константу властиву для всіх улунов гір Уі, а інші, що «Янь Юнь» застосовується тільки до Чжень Нянь Ча - справжнього, дикого, утісного улуна.Але визначає властивості чаю і дає їм визначення осіб. З суб'єктивної точки зору, утісна мелодія - це неповторний витончений відтінок, унікальний смак і чарівність, виявлена в утісних чаях з гір Уі.Утісна мелодія це поєднання енергійної ясності розуму, розслабленості в тілі і емоційно урівноважений стан натхнення та розуміння. Це цілісний стан щастя, потрапляючи в яке розумієш, що ти тут і зараз щасливий, досконалий. Хочеться просто перебувати в цьому потоці, творити, музикувати, писати вірші, відповідати на філософські вічні питання або просто насолоджуватися чаєм.І якщо логос Заходу проявляється в риторичному запитанні Гамлета «Бути чи не Бути», логос сходу задає альтернативне питання «Звучить» чи утісна мелодія ще не у випитому чаї?Чай a priori сам по собі має «Янь Юнь», але вона не проявляється поки людина її не осмислить, необхідне вольове зусилля, щоб зрозуміти і осягнути найтонші нюанси духу чаю.Утісна мелодія, якщо символічно описувати - центр циклону, баланс, абсолют - зовнішнього світу форм і матерії, і внутрішнього світу станів та інформації.Чайная Мелодия – «Янь Юнь/岩韵»

Абсолютний баланс

Улун Уї "гармонійний" чай і знаходиться посередині між «холодними» чаями слабкої ферментації і «гарячими» чаями сильної ферментації.Технологія виготовлення утісного улуна - «посередній шлях» між червоним і зеленим чаєм. Улун - напівферментований чай, який за ступенем окислення (ферментації) знаходиться десь між НЕ ферментованим зеленим чаєм і повністю ферментованим червоним. Смак улуна втілив в собі всі переваги зеленого і червоного чаю.Майстри чаю в Китаї, часто визначають уішаньскій улун - як самий збалансований чай. Гармонійна форма і зовнішня краса улуна, з досконалим смаком, ароматом і чайним станом ясності і спокою. Помірність, досконалість і збалансованість проявляються у всіх аспектах чаю.Лист з чайних дерев збирається за технологією, відомою як «збір за ступенем відкритості верхнього листа» (Кай мян Цай). Суть технології полягає в тому, що навесні, коли верхній лист виростає на 2 / 3 від свого повного зростання, гілку з 2-3 листочками зрізають, а на його місці виростають нові пагони через місяць.Така технологія дозволяє створити в чайному купажі збалансоване поєднання листочків на різній стадії розвитку.Цікаво розуміти на біохімічному рівні чайний лист Уї його склад поліфенолів і амінокислот. В утісних улунах золота середина: від 8 до 15. Якщо пропорція менше 8, лист підходить для створення зеленого чаю, якщо пропорція вище 15, лист підходить для створення червоного чаю.На практиці, лист завареного утісного улуна повинно проявляти принцип «червона облямівка - зелений центр» або «три частини червоного, сім зеленого / 三 红 七 绿».

Гармонія терруарних факторів

У широкому сенсі слова, утісна мелодія - це особливі якості, характерні для улуна з регіону Уї Шань. Деякі майстри чаю зводять юнь до одного якісному визначенню чаю - наприклад, за біохімічним складом, особливостями смаку і енергетичного стану дегустації улуна, яке визначається підвищеним вмістом в чайному листі мінеральних складових, таких як, фтор і магній.Уішаньскій улун зростає в ідеальних, однак, складних фізико-географічних умовах. Унікальний географічний ареал, геологічні та геотектонічні умови місцевості. Унікальний мінеральний склад місцевої землі, оптимальний клімат (4 весни) і чиста екологія – всі ці чинники синергічно формують унікальний смак утісного улуна.

Вплив улуна

Утісний улун збалансовано і структурно впливає на здоров'я. З точки зору традиційної медицини Китаю, утісний чай володіє «насиченням життя 养生». Чай м'яко, глибоко терапевтично призводить в динамічний гомеостаз (визначення Здоров'я з точки зору західної медицини), баланс тіло, емоції і розум.Утісний улун чудовий соціальний комунікатор - чай допомагає знаходити нових друзів і спілкуватися з теперішніми друзями. Чай надає рівноваги і утихомирює всю Піднебесну.Утісний улун допомагає виростити в собі моральні та етичні якості. Під час чайної церемонії, ви на власному досвіді проявляєте філософію Ча Дао Шляхи Ча «усвідомленість, чистота, гармонія і повага» стану розуму і виникає можливість Доторкнутися до абсолюту Дао.Воздействие улуна

Внутрішні розуміння «Янь Юнь»

Альтернативний підхід визначає «Янь Юнь» - як багатогранний смак з тривалим післясмаком і певним ментальним станом ясності і спокою.«Зовнішній прояв « янь юнь » включає в себе не тільки форму, колір, аромат і смак чаю, але і історію Китаю, особливості місцевих умов, уявлення про естетику і суму особистого досвіду. Утісна мелодія - певного роду філософія і поезія Ча Дао (Шлях Чаю).«Утісна Мелодія» - це захоплення і здивування, яке дарує утісний чай своїм смаком і ароматом, чайним станом і тривалим післясмаком. Смак утісного чаю щільний, цілісний і одночасно ясний та легкий.Аромат динамічний, багатогранний, об'ємний і пряний. Це насолода від смаку і аромату улуна, які проявляються завдяки синергії унікальних чинників, як гори, на схилах яких зростає чай, чиста екологія і майстерність чаєводи.Внутренние понимание «Янь Юнь»«Янь юнь» - незбагненний і невимовний швидкоплинний захват глибокої концентрації, за гранню смаку і аромату, яку відчуває людина, яка випила улун». Коу Данина президент Асоціації вивчення чайної культури.Мабуть, саме канонічне визначення формули утісної мелодії є афоризм китайського імператора Цяньлун, виняткового чайного естета «岩 骨 花香» («яньгу Хуася» / «твердість гори і ніжність квітки»).
facebook icon
instagram icon
telegram icon
Приймаємо до сплати:
Наразі на сайті проводяться технічні роботи.

Щоб оформити замовлення будь-ласка напишіть нам наі[email protected]чи у месенджери+38 (068) 609-69-69

Просимо вибачення за тимчасові незручності.