«Да Хун Пао» - легенда, яка ніколи не помре

«Да Хун Пао» - легенда, яка ніколи не помре

Чай «Да Хун Пао» або «Великий червоний халат» - один з найстаріших улунів з багатою і насиченою історією. Оригінальний чай вважається легендарним сортом. Листя для його приготування протягом 350 років з часів династії Цін збирали всього з шести материнських чайних кущів біля монастиря «Тянь Синь Си». Щорічний врожай становив всього 400-500 грамів сировини.

Близько 2007 року збір врожаю з початкових кущів був припинений. В даний час запаси істинного чаю «Великий червоний халат» обмежені і поступово виснажуються - купити його можна тільки на аукціоні за ціною від $ 680 000.

На щастя, є і хороша новина. Живці від цих кущів були своєчасно розсаджені на гірських терасах гори Уїшань. А назва «Да Хун Пао» було офіційно поширено на всі чаї, приготовані з зібраних тут листя.

Да Хун Пао

Чай «Червоний халат» - колір, смак і аромат

Традиційно напій має каштановий колір з насиченим коричневим відтінком. Залежно від ступеня міцності настій може бути світліше або темніше. Гурмани стверджують, що він має колір витриманого коньяку.

Смак чаю незвичайний і розкривається послідовно. Спочатку він глибокий і насичений з певним рівнем терпкості. Через деякий час він пом'якшується, стає ніжним і знаходить солодкувате післясмак з карамелевими відтінками. На межі сприйняття відчуваються легкі фруктові нотки. Хоча багато гурмани стверджують, що в чаї є насичено-деревний і шоколадний присмак - все індивідуально. Так що це вкрай цікава, але дуже спірна тема серед любителів чайного напою.

Що стосується аромату, то тут все трохи простіше. Напій має глибокий солодкий запах з півтонами ванілі. Аромат дуже сильний і зберігається протягом декількох заварювань. Тут же варто відзначити, що після вживання настою надовго залишається приємний післясмак.

Основні властивості напою

Чай «Червоний халат» відомий завдяки своєму тонізуючому ефекту. На відміну від кави і енергетиків, він тонізує плавно і поступово, заспокоюючи і надаючи розуму ясність. Крім того, китайські лікарі особливо виділяють цілющу силу чаю, який вкрай позитивно впливає на здоров'я за багатьма напрямками:

  • покращує травлення;
  • зміцнює імунну систему;
  • очищає і зміцнює судинну систему;
  • зв'язує і виводить з організму токсини;
  • робить міцнішими волосся і нігті;
  • сприяє позбавленню від зайвої ваги.

Все це можливо завдяки особливому складу настою, в який входить понад 400 елементів, включаючи вітаміни, мікроелементи, поліфеноли, алкалоїди та мінерали. Особливо приємним є той факт, що напій має виражені омолоджуючі властивості.

Чай «Красный халат»

Як заварювати чай Червоний халат?

Для заварювання чаю ідеально підходить чайник з глини, порцеляни або скла. Також бажано використовувати джерельну воду, хоча замість неї підійде якісна бутильована. Для самої заварки буде потрібно чай з розрахунку 7 грамів на 200 мл води.

Приготування виглядає наступним чином. Заповніть заварник чаєм і наповніть його водою, яка розігріта до температури 85-95 ° С. Через 10 секунд злийте першу воду і залийте нову. Щоб настоятися, чаю потрібно ще близько 15 секунд, після чого можна влаштовувати чаювання.

Заварювати таким чином чай можна до семи разів. Єдине - з кожним разом напій слід наполягати на 15-20 секунд довше. І смак його з разу в раз змінюється: посилюються квітково-фруктові ноти, втрачається терпкість. Приємного чаювання!

facebook icon
instagram icon
telegram icon

Приймаємо до сплати: