Як приготувати смачний глінтвейн із улуна Да Хун Пао?

Як приготувати смачний глінтвейн із улуна Да Хун Пао?

В осінній чи зимовий вітряний день добре зігрітися чашкою гарячого напою. Не дарма людство всю свою довгу історію приділяло пильну увагу вдосконаленню рецептів грогу, гарячого шоколаду, еггногу, збитню, глінтвейну, пуншу, гарячого ароматного чаю та багатьох інших. Безалкогольних та «дорослих». На основі сидру, бренді, вина, елю, молока, меду і навіть звичайного окропу з добавками різних прянощів та спецій. Але не будемо множити сутності та зупинимося на двох базових елементах: глінтвейн та гарний чай, наприклад, сорт Да Хун Пао.

Глінтвейн і чай

Глінтвейн та чай

Популярний у холодній Німеччині та Скандинавії, глінтвейн був королем свят протягом сотень років. Різдвяні ринки в містах та селищах Європи переповнені бажаючими зігріти змерзлі пальці об кухоль із гарячим глінтвейном, пофарбувати природним рум'янцем щоки та підняти настрій. Але не забуватимемо і про ароматний чай, який не поступається йому на ниві допомоги змерзлим громадянам.

Головний секрет – якісні інгредієнти. Глінтвейн зазвичай готують з червоного вина, підсолодженого цукром або медом і приправленого спеціями: корицею, гвоздикою, мускатним горіхом, цедрою та ін. Сьогодні можна використати гарне ординарне вино.

Також немає причин відмовлятися від приготування глінтвейну з Да Хун Пао, якщо у вас немає вина – аромат готового напою буде в основному виходити від букету чаю та доданих спецій. Як основа цілком допустимо взяти не вино або виноградний сік, а ароматний чай повної ферментації - чорний (червоний) або темний улун, такий як чай Да Хун Пао. І додати улюблені спеції.

Рецепти

Базова крафтова версія напою, коли потрібно зігрітися, додати в чашку чаю свіжозвареного Да Хун Пао підігріте червоне вино і мед. Але існують і цікавіші рецепти глінтвейну з улуну Да Хун Пао.

Глінтвейн з чаєм Да Хун Пао

1. Глінтвейн з чаєм Да Хун Пао - частування, що зігріває, для холодного вечора.

Інгредієнти, які вам знадобляться на 1 літр глінтвейну з Да Хун Пао:

  • 500 мл води
  • 20 г темного улуну Да Хун Пао,
  • 10 імбиру – свіжого або сушеного,
  • 5 г кориці - паличок, стружки або порошку,
  • 5 г гвоздики,
  • 5 г зірчастого анісу,
  • 1 стручок ванілі - за бажанням,
  • 1 шт. цитрусових, краще апельсин (сік і цедра),
  • 500 мл червоного вина (для безалкогольної версії можна взяти сік журавлини, чорної смородини або виноградний),
  • мед чи цукор до смаку.

Технологія - змішати чай та спеції з червоним вином чи фруктовим соком, щоб максимально зберегти аромат.

Нагріти 500 мл води у каструлі на середньому вогні до закипання, додати сухий чай та спеції. Зменшити вогонь до мінімуму та гріти 15 хвилин. Можна вимкнути вогонь і перелити вміст термос на 15-20 хвилин.

Додати 500 мл підігрітого червоного вина або соку (+ сік цитрусових), стручок ванілі та шматочки свіжої цедри цитрусових.

Підігріти на повільному вогні ще 10-15 хвилин і підсолодити на смак медом або цукром (можна використовувати низькокалорійний підсолоджувач). Зняти глінтвейн з улуну Да Хун Пао з вогню та процідити. Пити гарячим.

Глиітвейн із Да Хун Пао із червоним вином

2. Глінтвейн з Да Хун Пао з червоним вином:

  • 3 чашки міцно завареного чаю Да Хун Пао,
  • 70 г цукру чи меду,
  • 1 апельсин (цедра та сік),
  • кориця - 2 палички або порошок плюс паличка на чашку для прикраси,
  • 3 г мускатного горіха,
  • 5 штук. гвоздики
  • 2 зірочки анісу
  • 5 штук. (струків) кардамону,
  • 1 лавровий лист,
  • 1 пляшка (750 мл) сухого червоного вина.

Спочатку потрібно заварити міцний чай Да Хун Пао, який потім обережно гріти на повільному вогні (або наполягати в термосі) з цукром/медом, апельсиновою цедрою та соком, а також спеціями: корицею, гвоздикою, мускатним горіхом, зірчастим анісом та кардамоном. Поки цукор не розчиниться і цедра апельсина не набуде темного кольору. Приблизно 5-10 хвилин.

Потім влити вино і підігрівати, доки суміш не стане гарячою майже до кипіння. Якщо гріти довго, алкоголь випарується. Це ключовий момент вживання глінтвейну з улуну Да Хун Пао, якщо ви розраховуєте отримати безалкогольний варіант або «доросліший» для розслаблення після важкого дня. Чай Да Хун Пао додає складніші ноти аромату і не дає напою стати надто міцним.

Розлийте глінтвейн з Да Хун Пао в келихи і додайте в кожний паличку кориці. Вихід 6 – 8 порцій.

Де краще придбати інгредієнти? Якщо мова йде про чай Да Хун Пао - купити його у кращому поєднанні вартості та якості можна в інтернет-магазині преміального китайського чаю DAO.UA. Що гарантує:

  • найкращий чай безпосередньо від китайських виробників без посередників, а отже, привабливу ціну без націнок,
  • стабільно висока якість,
  • можливість купити чай Да Хун Пао – справжній, неповторний та найкращий з можливих на ринку,
  • мінімальні порції від 25 г для дегустації,
  • оперативна доставка.
facebook icon
instagram icon
telegram icon

Приймаємо до сплати: