Відповідаємо - кожна людина повинна вибрати для себе оптимальний варіант, виходячи з власних потреб і переваг. У цій статті розповімо про корисні властивості чаю різних видів.
Всі чаї готують з листя, яке росте на одній і тій же рослині. Після збору сировину ферментують: мнуть, в'ялять і сушать на сонці. Саме від ступеня ферментації (окислення) залежить колір і смак настою. Заготівлю «темного» настою доводять до повного окислення, а листочки для «світлих» напоїв зберігають відносну «свіжість», адже їх ферментують тільки на 12%.
Як відомо, чорний чай містить кофеїн, антиоксиданти, фтор і таніни, тому сприятливо впливає на зуби, кістки і кровоносну систему. Втім, про багато інших його властивостях ви, напевно, ще не знаєте.
Зелений настій містить 450 видів органічних сполук і 500 хімічних елементів.
Чорний і зелений чай дуже схожі за своїми властивостями, але все ж зелений має виражений вплив на метаболізм і сечовидільну систему, а також корийисний для шкіри і імунітету. А ось чорний має яскравий «підбадьорливий» ефект, оздоровлює зуби і кісткову систему.
І чорний, і зелений напої мають сечогінні властивості, трохи дратують слизову шлунка, тому ці напої не рекомендують при гастриті. У настоїв різних видів ще багато особливостей. Уважно вивчіть властивості вибраного сорту і переконайтеся в тому, що він підходить саме вам.
Види чаю