Молочний улун - карамельний смак і ніжний аромат
Молочний улун - карамельний смак і ніжний аромат
Якщо ви ще не знайомі з китайськими чаями, то першим ділом спробуйте оолонг молочний. Карамельно-молочні нотки цього настою зачарують вас з першого ковтка! Втім, впевненого Чаемани цей чай теж вразить, адже його тонкий аромат розрахований на справжніх цінителів!Молочний улун такий популярний в Європі, що його ось уже 60 років проводять спеціально для європейців. У цій статті розповімо про цей дивовижний чаї та його властивості.Офіційна назва напою - Най Сян Цзінь Сюань. Сорт з'явився в період династії Мін (близько 700 років тому). Він належить до категорії ароматизованих улунів острова Тайвань. Спочатку Най Сян Цзінь Сюань був звичайним бірюзовим чаєм, але в 60-ті виробники ввели нову технологію виготовлення. Протягом останніх 60 років на останній стадії ферментації сировину молочного оолонга обробляють з екстрактом молока. Це надає його аромату ніжний молочний відтінок. А ось виразний молочний запах мають тільки сорти, ароматизовані синтетичними добавками.
Оолонг має ряд корисних властивостей.
- Чай оолонг молочний містить велику кількість танінів, кофеїну та ефірних масел, тому впливає на організм як батарейка на електричний прилад.
- Настій є джерелом понад 400 корисних сполук, в тому числі мікроелементів (селен, йод, кальцій, магній, залізо, фосфор, марганець).
- Чайні речовини запобігають утворенню пухлин і зміцнюють стінки судин.
- Що містяться в оолонги флавоноїди покращують стан шкіри і усувають зморшки.
- При регулярному споживанні цього напою у людини знижується вага, адже чайні поліфеноли розщеплюють жири.
Чай бірюзовий молочний оолонг: цікаві факти
Молочний улун ідеально підходить сучасним городянам. Він налаштовує на позитивний лад і знімає головний біль! Заспокійливий ефект напою обумовлений високим вмістом чайних танінів і кофеїн. Ці речовини доповнюють один одного і дарують відчуття «ясної спокійної бадьорості». Після чашки улуна ви не підскочите і не пуститеся в танок, але спокійно візьметеся за справи і швидко їх завершите, що не будете дратуючись на рутину.Отже, цей чай може перетворити звичайну робочу задачу в урочисту церемонію. Дивно, чи не так? Втім, у оолонга ще багато секретів.
- Найкраще пити улун вранці або ввечері. Він бадьорить і разом з тим занурює в споглядальний стан. Якби можна було перетворити чай в картину, то молочний оолонг став би пейзажем чайної плантації - підсвічується білим жовте західне небо, розлита в повітрі млість і м'які зелені відтінки ...
- За кількістю антиоксидантів цей настій перевершує звичайний чорний напій в два рази. Антиоксиданти борються з вільними радикалами, тим самим запобігаючи утворенню пухлин. Якщо ви любите починати ранок з чашки міцного чорного чаю, то краще замініть його на оолонги.
- Лист розкривається. Залийте зелені листочки водою, і через кілька хвилин ви побачите, як вони зеленіють і розправляються.
- Смак напою має карамельний відтінок. Він не потребує доповнень.
- Оолонг знімає головний біль. Якщо ви втомилися після роботи, то молочний улун вас освіжить.
- Чай не любить світла. Оолонг потрібно зберігати в керамічної закритій банці.
Деякі недобросовісні виробники продають покупцям низькосортний настій, адже аромат вигідно приховує всі недоліки сировини. Втім, якщо ви купите чай в перевіреному магазині, в його якості сумніватися не доводиться. Замовляйте улун в «Dao»! Тут представлені тільки найкращі варіанти від тайваньських виробників.