Інтоксикації – харчові, лікарські, алкогольні, як результат діяльності хвороботворних бактерій та вірусів, на жаль, трапляються. Головне зрозуміти, як краще діяти, що приймати для полегшення ситуації, як максимально ефективно вивести токсини. Як працюють різні засоби і чи можна пити чай при отруєнні?
У стародавньому китайському збірнику «Медичний травник Шень-Нуна» сказано, що чай підбадьорює розум, проганяє слабкість, тілу надає бадьорість, а погляду прямоту.
Так, він може полегшити стан у такій неприємній ситуації, але потрібно знати, як правильно та який чай пити при отруєнні, а також заварювати та пити його оптимальним чином.
При різних видах інтоксикації організму шкідливими токсинами відбувається низка неприємних ефектів:
Багато з цих явищ під силу скоригувати настою чайного листя, приготовленому належним чином.
Чай працює у разі інтоксикації відразу у кількох напрямках.
Практично всі види чаю можуть допомогти усунути неприємні симптоми інтоксикації: чорний, білий, улун, а зелений чай при отруєнні найбільш корисний завдяки високому вмісту антиоксидантів внаслідок мінімальної ферментації. Але варто знати, що міцний чай при отруєнні не дуже корисний, великий вміст танінів (вони в основному надають чаю терпкості) може дратувати слизову оболонку шлунку і викликати рефлекторну нудоту і блювоту. Оптимально пити чай слабкої чи середньої міцності.
Існує думка, що чай при отруєнні може працювати як сорбент (як, наприклад, активоване вугілля), але це не так - чай не має частинок, що збирають на себе молекули токсинів, але він допомагає виводити отрути через нирки і сечовидільну систему з водою.
Але потрібно знати міру. Не варто пити на добу більше 1 літра чаю незалежно від сили отруєння.
Тому на запитання чи можна пити чай при отруєнні, можна з упевненістю відповісти – так. Головне:
Правильний чай можна замовити в інтернет-магазині DAO.UA, де представлений різноманітний асортимент сортів – від популярних до преміальних, безпосередньо від виробників у Китаї, Японії, Індії та ін. Придбати його можна в різній розфасовці від мінімальної дегустаційної 25 г.
Види чаю