Чому саме китайський чай?

Чому саме китайський чай?

«Сім чашок чаю дають сім переваг:
  • по-перше, втамовує спрагу і сприяє виходу рідини;
  • по-друге, освіжає гостроту розуму;
  • по-третє, допомагає травленню;
  • по-четверте, викликає потовиділення і полегшує застуду;
  • по-п'яте, зміцнює пам'ять;
  • по-шосте, допомагає огрядним панам зменшити вагу тіла;
  • а по-сьоме - дарує довголіття».
Писав ЛуТонг - китайський поет династії Сун.І, дійсно, в Китаї чаювання - не просто угамування спраги, а культурнеявище, традиційний ритуал і невід'ємна частина життя. Більшість населення робить перерви на чашечку-другу протягом цілого дня. І не дарма.Китай одним з перших почав вирощувати і виробляти чай. Протягом багатьох років в країні вдосконалювали сорти і виробництво. Історія чаю сходить до династії Тан.За легендою тонізуючий напій вперше заварив і випив імператор і покровитель лікування Шен Нун майже 5 тис. років тому Ефект вельми вразив монарха, і тріумфальний хід китайського чаю в світовій історії та культурі почався. «Чай народився як ліки і перетворився на вишуканий напій, який приносить блаженство» - писав мудрець ГаоЛянь в розділі «Чай» трактату «Вісім бесід про мистецтво життя». Чай добрий не тільки для угамування спраги і насолоди смаковим букетом, а й для здорового способу життя. І, якщо до традиційних канонів можна відчувати скепсис, то сучасна доказова медицина успішно підтверджує унікальні властивості китайського чаю для профілактики і лікування безлічі порушень здоров'я. Рослини Camelliasinensissinensis і Camelliasinensisassamica дають сировину для більшості сортів китайського чаю:
  • Пуер (постферментований, в китайській культурі - чорний чай),
  • Червоний (його називають чорним в європейській традиції),
  • Зелений,
  • Білий,
  • Улун.
Також популярний квітковий чай з добавками пелюсток жасмину, півонії, хризантеми, троянді та ін., які гармонійно відтіняють букет і додають власні цілющі властивості.Користь китайського чаю для здоров'я незаперечна. Згідно з науковими дослідженнями, його настій містить понад 450 видів корисних хімічних компонентів: хлорофіл, кофеїн, вітаміни, теїн, теобромін, амінокислоти, поліфеноли (антиоксиданти) тощо. Ефект можна підсилити, вживаючи різні сорти китайського чаю.Користь китайського чаю для здоров'я

У чому полягають чудові переваги китайського чаю?

Зниження ризику серцево-судинних захворювань.Поліфеноли чаю (одні з головних активних компонентів) допомагають знизити підвищений артеріальний тиск (профілактика гіпертонії), підтримувати нормальний рівень холестерину і цукру в крові. Згідно з дослідженнями, вживання 3-4 чашок зеленого чаю в день може знизити ризик серцево-судинних патологій, інфаркту міокарда та інсульту на 70%.Зменшення ризику виникнення діабету 2-го типу і поліпшення клінічної картини при діабеті 1-го типу.Зелений, Пуер і білий чай, що містять багато поліфенолів, полісахаридів і мікроелементів, покращують стан при діабеті. Довгострокові дослідження показали, що у тих, хто пив 6 і більше чашок в день, ризик розвитку метаболічного синдрому і діабету 2-го типу на 33% нижче, ніж у тих, хто пив 1 чашку в тиждень.

Схуднення.

Теїн, кофеїн і поліфеноли - фактори посилення метаболізму при вживанні китайського чаю. Він сприяє активному травленню, посилення розщеплення жирів і зниження ліпідів (тригліцеридів) у крові. Регулярні чаювання зможуть зробити талію стрункішою, а ІМТ - нижче. Також китайський чай допомагає виводити надлишки рідини, зменшує набряки. Для підтримки себе в формі підходять: Пуер, улун, білий чай.У чому полягають унікальні переваги китайського чаю

Поліпшення пам'яті.

Завдяки поліфенолам зеленого чаю поліпшується стан мозку, підвищується ефективність навчання і працездатність. Знижується ризик хвороби Альцгеймера через перешкоди утворенню бета-амілоїдних бляшок. Китайський чай грає роль м'якого стимулятора центральної нервової системи, допомагає зберегти свіжість і ясність розуму при повсякденних заняттях або складній роботі. Регулярне вживання зеленого чаю і Пуеру підвищує опірність стресам, полегшує прийняття рішень. Підвищення щільності кісток і боротьба з остеопорозом.Завдяки вмісту в слабо ферментованому білому і зеленому чаї, фтору, калію і рослиннихестрогенів, поліпшується підтримка стану кісток і зменшується ризик переломів.

Підвищення витривалості м'язів.

Завдяки антиоксиданту катехіну, м'язові волокна активніше спалюють жир, уходить відчуття втоми, легше переносяться тривалі фізичні навантаження. Поліпшення дихання і боротьба з ГРВІ.Регулярне пиття китайського чаю не тільки надає свіжість подиху, але і зволожує слизову дихальних шляхів і альвеол легенів, полегшує кашель, допомагає подолати застуду і важкі інфекції.

Боротьба з вільними радикалами і зниження ризику появи раку.

Користь китайського чаю незаперечна для профілактики пухлин, поліфеноли поглинають активні вільні радикали-окислювачі, які пошкоджують клітинні мембрани і хромосоми. Антиоксидантний потенціал захищає від проникаючої радіації. Клінічні дослідження показали, що екстракт чаю полегшує стан при променевої терапії

Здоров'я зубів

Пару чашок в день можуть допомогти рідше відвідувати стоматолога. Китайський чай - природне джерело фтору, допомагає захистити від карієсу і захворювань ясен.

Ідеальний антидот

Чай допомагає виводити токсини з організму, очищує, зменшує дискомфорт при дисфункції травлення, курінні або прийомі алкоголю.

Ніжність і свіжість шкіри

І, до речі, чай хороший не тільки для пиття. Зовнішнє застосування настою знижує жирність, звужує пори, бореться з висипанням, регенерує, діє як природний «сонцезахисний крем», захищаючи шкіру від ультрафіолетових променів і бореться з фотостарінням.Чим частіше ви п'єте китайський чай, тим помітніше його позитивні ефекти.
facebook icon
instagram icon
telegram icon
Приймаємо до сплати: