Китайці впевнені, що головне завдання медицини - це не лікування, а профілактика. І зелений чай, який так люблять в цій країні, є найкращою профілактикою від багатьох хвороб. Сьогодні розповімо про корисність зеленого чаю для шкіри і пояснимо, як правильно заварювати цей дивовижний напій.
Власна шкіра здається вам тонкої? Насправді її вага становить 10-17% від загальної ваги тіла, а площа - 1,5-2 метра квадратних. Якщо ви важите 70 кг, то приблизно 7-12 кг доводиться на епідерміс. І пошкодження всього 40-50% його поверхні вже є небезпечним для життя, адже організм не зміг би існувати без органу, який захищає наші внутрішні системи від пошкодження, виконує функцію дихання, а також здійснює теплообмін і допомагає мозку орієнтуватися в навколишньому просторі.
Недолік навіть одного з цих речовин призводить до появи шкірних проблем. Тому якщо ви у вас лущиться обличчя, утворилися зморшки або вискочили прищі, то це з великою ймовірністю означає, що треба скоригувати харчування.
Китайський зелений настій - це ідеальний «обід» для шкіри, адже він містить всі компоненти, з яких вона складається. У зелених листах є такі елементи:
Порада! Якщо ви хочете терміново поліпшити стан шкіри, вмивайтеся зеленим чаєм вранці.
Сьогодні косметологи додають речовини, отримані із зелених листів, в креми, лосьйони, маски і тоніки для обличчя. Чай стимулює регенерацію клітин епідермісу, сприяє усуненню пігментних плям, уповільнює старіння і омолоджує епітелій. Крім цього, він нормалізує водний баланс шкіри, виводить зайву рідину, а також усуває темні кола і набряки.
Втім, не обов'язково витрачати гроші на косметику, адже якщо ви просто регулярно п'єте зелений чай, то шкірні проблеми у вас просто не виникнуть.
Багато українців настоюють китайські напої точнісінько таким же способом, як і недорогі індійські. Вони тримають заварку в воді п'ять-десять хвилин, а потім розливають настій в чашки, навіть не виймаючи листочки з чайника ... Побачивши подібне, китайський майстер чайних церемоній отримав би інфаркт. Якщо ви будете заварювати зелений чай неправильно, він не принесе користі. Зелений чай потрібно готувати протокою. Давайте розберемося, як це робиться.
Отже, прогрійте керамічний чайник. Потім покладіть в нього 2-3 грами заварки (на 100-200 мл) води або 5-10 грамів на 200-250 мл для двох-трьох чоловік. Вода повинна бути охолоджена до температури 70-75 градусів. Злийте настій через 10 секунд, а потім залийте заварку знову і почекайте ще 10 секунд. Готово! Щоразу час заварки треба збільшувати на 5-10 секунд. Чай витримує близько 10 проток (залежить від сорту).
Види чаю