Смак суданської троянди. Як заварювати каркаде: корисні поради

Смак суданської троянди. Як заварювати каркаде: корисні поради

Сушені пелюстки гібіскусу приваблюють своїм насиченим червоно-бордовим кольором і кислувато-терпким смаком. Справжня королева тропіків – суданська троянда прекрасно вгамовує спрагу і відновлює сили в умовах жаркого клімату. Лікарі Сходу визнали цей напій «ліками від усіх хвороб». Як правильно заварювати цю цілющу квітку, щоб вона максимально розкрила свої благодатні властивості? Кілька корисних порад вам на замітку!каркаде

Еліксир життя

У деяких країнах, наприклад, у Єгипті та Сенегалі, цей червоний напій вважається національним надбанням. Із чашкою червоного каркаде вас зустрінуть гостинні єгиптяни, турки, індійці. А все тому, що ці народи зі свого досвіду знають – більш корисного напою, аніж придумала природа, людині вигадати складно.Пелюстки суданської троянди мають унікальні речовини, які зміцнюють і нормалізують стінки кровоносних судин, сприяють зміцненню імунітету, допомагають упоратися зі спазмами та навіть знижують температуру. До складу гібіскусу входить багато амінокислот, що і визначають його кислуватий смак, вони піднімають загальний тонус організму, а також нормалізують обмін речовин й усувають токсини.Настій із суданської троянди – справжній «чай без чаю», напій без кофеїну і теїну, – прекрасна альтернатива для людей, організм яких не приймає можливі алергени. Цей напій заспокоїть організм, оскільки є легким снодійним.Фосфор, калій, кальцій і магній – відвар каркаде просто скринька корисних вітамінів. Медики радять пити настій після отруєнь для відновлення кислотно-лужного балансу. Проте до цього напою варто обережно ставитися людям, які страждають гастритами та виразками, зниженим тиском, напій краще не вживати вагітним жінкам і зовсім маленьким дітям.каркаде

Готуємо каркаде правильно

Всі три основні способи приготування настою з суданської троянди дуже прості в застосуванні.Гарячий напій (швидкий спосіб). Цей класичний метод точно такий же, як ми готуємо звичайний чай.
  • Сухі пелюстки розели заливаємо окропом. На 2 чайних ложок пелюсток – 200-300 мл окропу.
  • Витримуємо заварку хвилин 5-6, поки рідина набуде свого насиченого червоного кольору.
  • Насолоджуємося смаком гарячого каркаде. Якщо чай охолоне, його можна вживати, як морс.
Готуємо холодний каркаде. Цей спосіб знає кожна господиня на Сході. Він досить популярний завдяки своєму простому рецепту і приємному фруктовому смаку зі слабкою кислинкою.
  • 1,5 столових ложок сухого чаю заливаємо 0,5 літрами води.
  • Настоюємо не менше 3-х годин, а краще залишити на ніч.
  • Нагріваємо і даємо прокипіти на дуже слабкому вогні не менше 3 хвилин.
  • Охолоджуємо, ставимо в холодильник і вживаємо холодним.
Відвар із гібіскусу. Цей спосіб розкриває кислий смак напою.
  • Засипаємо в окріп заварку суцвіття. На 3 ст.л – 1 л води.
  • Варимо пелюстки не більш як 7 хвилин.
  • Витримаємо 20 хвилин і вживаємо невеликими порціями.

Перевіряємо якість суданської мальви

Вибираючи пелюстки гібіскусу, керуйтеся наступними правилами:
  • чим більш насичений колір пелюсток – тим вони корисніші, червоно-бордовий – колір якісного сухого чаю;
  • діаметр суцвіття повинен бути великим – не менше 10 см. Є таке правило при покупці каркаде: більші бутони – більше корисних властивостей;
  • не варто купувати пошкоджені пелюстки, можливо технологія сушки була порушена;
  • не варто купувати пелюстки в закритій упаковці, так складно перевірити якість чаю.
facebook icon
instagram icon
telegram icon
Приймаємо до сплати: