Смакові контури для професійної дегустації пуеру

Смакові контури для професійної дегустації пуеру

1. Солодкість (huígān,回甘)

- один з головних показників якісного пуеру. Багатий і збалансований Хуей гань смак пуеру говорить про благородність чайного купажу, максимальну користь для здоров'я і правильну технологію ферментації і зберігання пуеру.

2. Цукристість (gān,甘)

  • відчуття нектарного присмаку в роті і в гортані як реакція залоз ротової порожнини на природну гіркоту чаю.

3. Кислість, або Суань (syn,收敛性)

  • антипод солодкості і не властивий для пуеру смаковий контур. Легка кислинка в пуері проявляється легким смаковим фоном і швидко випаровується в медовий післясмак.

4. Гіркота (shōuliǎnxìng)

  • це природний смак чайного листа і головна його особливість - благородна чайна гіркота в хорошому, мудрому і правильному китайському чаї, завжди перетворюється в нектарний солодкий смак.
  • дегустация пуэра

5. Гармонійність (chényùn,陈韵)

  • це м'якість чаю, яка проявляється в глибокому, але не щільному смаку. Гармонійність розгортається поступово, залишаючи в гортані відчуття легкості і свіжості - Хоу Юн ( «хоу» - горло, «юн» - привабливість).

6. Глибина (bǎomǎn,饱满)

  • це відчуття щільності смаку і властивість чаю гармонійно і збалансовано рівно розкриватися пролив за проливом.

7. Терпкість (kǔsè,苦涩)

  • це в'яжуче чайне відчуття залежить від кількості танінів в чайному листі. Головна чайна особливість "кусі" в якісному пуері - швидко трансформуватися в солодкий обертон післясмаку і легкості.

8. Чайний Стан (cháqì,茶气)

  • найважливіша пуерна характеристика. Ча Ці - суть чаю. Це взаємодії чаю з вашим організмом. Хороший ефект пуеру потрійний - чай концентрує свідомість, вирівнює і заспокоює емоційний фон і розслабляє тіло, фізично усуваючи блоки і важкість.
facebook icon
instagram icon
telegram icon
Приймаємо до сплати: