Знайдено товарів - 0
Гайвань (蓋 杯 «чаша з кришкою») або Чаоу зручна і практична чайний посуд, що складається з чаші, кришки і піали об'ємом 100-250 мл.
Заварювання чаю в гайвані є традиційним і універсальним методом чаювання для всіх видів чаю. Заварювання в чаоу один з найпопулярніших методів чаювання в сучасному Китаї. Гайвань універсальна для щоденного чаювання або для чайної церемонії Гун Фу Ча.
Гайвань маніфістує сакральну тріаду китайської культури: кришка символ неба, блюдце символ землі, а чаша з завареним чаєм, шляхетної людини, провідника неба і землі.
Лаконічна і ідеальна форма чашки створює збалансовані умови для заварювання чаю і дозволяє вивчити аромат чаю, споглядати метаморфози розкриття чаю.
Гайвань універсальна її можна використовувати, як заварник для чайної церемонії або моно варіант для відокремленого чаювання. Чай з гайвані п'ють через невеликий спеціальний промежток, який спеціально залишають між кришкою і краєм чашки.
Піала на долоні руки, гайвань притримують з боків і притискають зверху кришечку великим, середнім і вказівним пальцями.
Класичні гайвані створюють з порцеляни. Фарфор легко прогрівається, тривалий час утримує тепло, естетичний і приємний у спілкуванні. Скло швидко прогрівається і втрачає температуру. Чаоу з кераміки серединій варіант вона важче порцеляни і добре зберігає температуру завареного чаю.
У керамічної чаоу найкраще заварювати пуери або червоний чай. Скло і фарфор максимально розкривають смак слабо ферменітіроанних улунов, зелених і білих чаїв.
Ручка кришки цільна, а не порожня, для оптимальної теплоізоляції чаю. Кришка щільно без люфту прилягає до чашки. Чаша цілісно інтегрована з піалою і її легко і зручно перевертати.
Гайвань повинна викликати у вас приємні тактильні відчуття і її комфортно тримати в руці. Обсяг гайвані залежить від контексту чайної церемонії. Для моно варіанту 150-200 мл. а якщо гайвань використовувати в якості чайника в чайній церемонії оптимальний розмір Чаоу складе 200-300 мл.
Гайвань універсальна для заварювання будь-якого виду чаю. Вода з оптимальною температурою, дл використовуваного чаю