Product

Знайдено товарів - 0

Кава в зернах

Кава в зернах - вивчаємо відтінки смаку

Змолоти каву в кавомолці, засипати його до кавоварки або турки і варити, відчуваючи, як аромат поступово розкривається обертонами трави і гіркого шоколаду ... Цей ритуал подобається багатьом. Якщо ви теж вважаєте за краще зернова кава, купити кави в зернах найкраще в магазині «Дао». Ми пропонуємо величезний вибір зернової кави - ви точно знайдете сорт, який буде вам до смаку.

На ринку представлені сотні моносортів і сумішей. Існує 90 видів кави, але два найпопулярніших - це робуста і арабіка.

70% дерев на кавових плантаціях світу - це «виробники» арабіки. Вони дуже «ніжні» і потребують ретельного догляду, тому варто арабіка недешево. Кава із зерен «примхливих» рослин має густий, м'який оксамитовий смак з кислинкою. Сировина містить незначну кількість кофеїну.

Робуста - це гіркий і терпкий напій з великою кількістю кофеїну. «Чисту» робусту п'ють дуже рідко, хоча і у неї є свої шанувальники. Конголезькі кущі невибагливі в догляді, тому таку каву коштує дешевше.

Як вибрати каву в зернах?

Більшість представленої в магазинах продукції: це суміші арабіки і робусти в різних співвідношеннях. Якщо ви не знаєте, як вибрати комбінацію за смаком, то купите пару упаковок моносорти. Існує багато видів кофеміксов, але найчастіше зустрічаються такі суміші:

  • 70% робусти і 30% арабіки - солодкість з незначною гіркуватістю без кислоти;
  • 20% а. і 80% р. - щільна рідина з ледь помітною кислинкою і незначною гіркотою;
  • 75% а. і 25% р. - м'який смак з вираженою кислинкою;
  • 80% а. і 20 р. - кава з вираженою кислинкою і ледь помітною гіркотою.

Цікаво! Колись європейці пили каву без цукру. Заможних городян зуби зводило від гіркоти, але кава була модним .... доводилося страждати. Навряд чи ми пили б його зараз, якби не одна випадковість - хтось додумався підсолодити пілюлю і покласти в чашку з напоєм ложку цукру. Ось тут-то і закрутилося.

Якщо ви вирішили купити зернову каву в Україні, зверніть увагу не тільки на співвідношення зерен, але і на їх походження.

  1. Індійські напої дуже терпкі і м'які.
  2. Бразильський настій має терпкий смак і виражені горіхові нотки.
  3. Гватемальський кави відрізняється солодким смаком з присмаком фруктів без гіркуватості.
  4. Зерна з Нікарагуа і Коста-Ріки дають яскравий і дуже насичений смак.
  5. Ємен - насичений солодкий кава з шоколадним смаком.
  6. Кенія - настій має ягідне післясмак.

Смак напою також залежить від способу обробки зерен. Вологу обробку застосовують в Центральній і Південній Америці. Ця методика сприяє більш ретельному очищенню зерен, але смак трохи «губиться». А ось сухий спосіб обробки дозволяє зберегти всі смакові якості, але при цьому якість очищення знижується.

Важливо! Багато хто вважає, що якісний продукт завжди коштує більше. А зернова кава вважається більш «елітним», хоча б тому, що покупець може переконатися в його якості. Скільки ж коштує кава в зернах? Ціна пачки залежить від сорту і співвідношення арабіки та робусти (арабіка дорожче).

При виборі також варто врахувати ступінь прожарювання кави. Чим темніше зерна, тим сильніше буде відчуватися в звареному з них напої гіркоту і тим «слабкіше» буде солодкість.

Кофе в зернах

Яка кава краще?

На питання, яку каву в зернах краще, можете відповісти тільки ви. Все залежить від особистих смакових переваг. Втім, найкращу каву - це, звичайно ж, свіжу каву. Вже через чотири місяці після обсмажування зерна починають втрачати смакові якості. Придивіться до купленого сировини: якщо зернятка втратили глянцевий блиск, а їх запах здається вам прогірклим, то пачку доведеться викинути. Неприємний запах може свідчити про погану якість або «старості» сировини. У магазині «Дао» можна купити свіжу каву високої якості. Магазин не співпрацює з посередниками, тому переплачувати не доведеться. Наш менеджер допоможе вам вибрати суміш за смаком і розповість про продукцію абсолютно все!

facebook icon
instagram icon
telegram icon
Приймаємо до сплати: