Мате (Yerba Mate) чистий «Класика» (зелений)

Мате (Yerba Mate) чистий «Класика» (зелений)

Код товару:704
Продано
SML01237.jpg
SML01233.jpg
SML01236.jpg
ТипЦіна

грн

Немає в наявності

Відправити на ЗСУ


Придбай чай для ЗСУ

Ви можете зробити донат на ЗСУ, для цього поставте відмітку "відправити на ЗСУ" де вам треба буде сплатити його собівартість.
Ми регулярно передаємо чай від себе і тепер у вас з’явилась можливість доєднатись до збору і збільшити кількість відправленого чаю на ЗСУ. Відгуки від наших воїнів з передової дуже позитивні. Чай їм допомагає бути більш бадьорими та сконцентрованими.

Доставка та оплата

  • delivery
    Доставка у будь-яке місто України за допомогою Нової Пошти
  • free-delivery
    Безкоштовна доставка на замовлення від 550 грн
  • apply/cash pay
    Оплачуйте при отриманні товару
  • apply/card pay
    Або онлайн за допомогою банківскої картки
  • apply/google pay
    Або онлайн за допомогою систем Apple/Google pay

Особливості

Чайний шлях

Новачок

Майстер

Смак

8

Післясмак

7

Бадьорість

9

Характеристики

Рік врожаю

2020

Регіон

Аргентина

Опис

  • Виготовляють з висушеного листя падуба парагвайського (Ilex paraguariensis), що росте в тропічних лісах Південної Америки.
  • Ретельно відібрана сировина висушується на відкритому повітрі, не ферментується.
  • Походження: екологічно чисті плантації Аргентини, літний збір 2020.

Мате, мабуть, найдавніший напій, що п'ють на Землі - за переказами південноамериканських індіанців йому 9 тисяч років. Точно відомо, що мате був популярний задовго до Колумба. Його пили індіанці маку, гуарані і кечуа, іспанські конкістадори і монахи-єзуїти, серед шанувальників мате команданте Че Гевара, футболіст Ліонель Мессі і Римський Папа Франциск.

Ферментація вихідної сировини для мате (листя падуба) на відміну від чаю не проводиться. Секрет в особливо ретельному двоетапному сушінні, що запоігає окисленню. Перший етап «сапекадо» - високотемпературне висушування не пізніше 24 годин після збору врожаю, для уникнення біологічної деградації, бо листя відразу починає окислюватися. Їх піддають нетривалому впливу високої температури при ретельному контролі. Другий етап «фугеадо» поступовий, щоб листя стали повністю сухим. Після сушки та подрібнення мате втрачає 90% вологи. Потім його витримують для дозрівання від 8 місяців до 2-х років, чим довше, тим краще.

У сухому вигляді - висушене подрібнене листя відтінків глибокого зеленого кольору і має характерний інтенсивний аромат. Заварений мате має теплий золотистий колір з зеленуватим відтінком. Смак дуже яскравий, добре збалансований, що обволікає, приємно терпкий без гіркоти. Початкові трохи в'яжучі ноти поступово змінюються зігріваючими і бархатистими, солодкуватими, як у свіжоскошеної трави. Очевидна присутність аромату різнотрав'я і дуба. У довгому післясмаку - пряна свіжість, дикий мед і тепло сонця.

Ароматний настій впевнено і м'яко бадьорить, підвищує захисний потенціал організму і покращує метаболізм, сприяє схудненню. Мате багатий антиоксидантами і містить кофеїн. Мате традиційно п'ють протягом всього дня, вранці - щоб прокинутися, вдень - бути в тонусі і підтримувати активність, ввечері - приємно розслабитися.

Як заварювати? Вважається, що мате - не стільки напій, скільки ритуал, де головне - відсутність поспіху і спокійний душевний настрій. Його традиційно готують в ємності - калебасі (калабасі) з висушеного гарбуза, що наповнюють сухим мате, а потім закривають отвір долонею, перевертають догори денцем і повільно струшують. Так дрібні фракції переміщаються ближче до отвору, а великі залишаються на дні. Оскільки п'ють мате через трубочку-бомбилью (бомбіллу), потягуючи зі дна, це діє як фільтр, щоб пити тільки настій без крихт.

Мате акуратно змочують теплою (близько 40°C) водою, заливаючи приблизно на ¼, і даючи вбратися приблизно 2 хв. Це запобіжить «підгорянню» мате, коли його потім заливають уже гарячої (70-85 ° C), але не киплячою водою. Бомбилью вставляють в товщу листя до дна і потихеньку втягують настій. Перемішувати не можна. Поступово доливають гарячу воду. При першому використанні нового гарбузового калебаса його потрібно наповнити сухим мате, залити гарячою водою і залишити на добу, так пори натурального матеріалу розкриються і візьмуть мате. Можна заварювати проливами в гайвані.

  • Вода м'яка: з джерела або бутильована.
  • Час - 1,5-3 хв перший настій, до 5 хвилин наступні.
  • Температура води 70-85 ° С
  • 1,2-1,5 г листя на 100 мл води.

Відгуки покупців: 2(Середня оцінка: 5)

Даруємо 15 бонусних грн за кожний відгук

Надзвичайно:5

Очень рекомендую смешивать его с "3 драгоценности" (лотос,лемонграс и т.д) удивительный вкус и эффект.

Надзвичайно:5

Знакомлюсь с мате. Очень специфичный после китайских чаев, но однозначно рекомендую пробовать!

Перейти на всі товари категорії

Квітковий та інші чаї
ТипЦіна

грн

Немає в наявності

Відправити на ЗСУ


Придбай чай для ЗСУ

Ви можете зробити донат на ЗСУ, для цього поставте відмітку "відправити на ЗСУ" де вам треба буде сплатити його собівартість.
Ми регулярно передаємо чай від себе і тепер у вас з’явилась можливість доєднатись до збору і збільшити кількість відправленого чаю на ЗСУ. Відгуки від наших воїнів з передової дуже позитивні. Чай їм допомагає бути більш бадьорими та сконцентрованими.

Доставка та оплата

  • delivery
    Доставка у будь-яке місто України за допомогою Нової Пошти
  • free-delivery
    Безкоштовна доставка на замовлення від 550 грн
  • apply/cash pay
    Оплачуйте при отриманні товару
  • apply/card pay
    Або онлайн за допомогою банківскої картки
  • apply/google pay
    Або онлайн за допомогою систем Apple/Google pay
facebook icon
instagram icon
telegram icon
Приймаємо до сплати: