Категорії та фільтри

Знайдено товарів - 31

Сортувати:

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Показувати товарів на сторінці:

Червоний чай

Червоний чай традиційно є самим популярним і улюбленим китайським чаєм у світі. Технологія виробництва червоного чаю виникла в провінції Фудзянь в XVII в. Наприкінці епохи Мін, коли Імператор Китаю Чжуюань Чжанг заборонив виробництво пресованого чаю. Як наслідок заборони, чайні майстри і монахи Уішанскіх гір стали експериментувати з високотемпературної технологією сильної ферментації, намагаючись зафіксувати в чайному листі смак і аромат, за рахунок вогненної обсмажування.

В результаті проб і помилок була сформована технологія сильно ферментованого чаю - Чжен Шань Сяо Чжун.

Чайне листя після збору і завяливания безліч разів прогрівали і просушували над вогнем. В результаті виходив чай з мідно-бурштиновим відтінком, енергійним, димним ароматом і глибоким, нектарного смаком. Чай моментально став найулюбленішим і затребуваним китайським чаєм.

Сильна ферментація зберігає властивості червоного чаю тривалий час, тому чай стало зручно експортувати караванами Шовкового Шляху в Азію або чайними Кліпер в Європу. У Старому Світі червоний чай Лапсанг Сушонг назвали чорним за кольором листа, в той час як в Китаї, ключову характеристику чаю визначили через його настій - червоно-янтарного кольору.

Види китайського червоного чаю

Сьогодні в Китаї 12 з 17 чайних провінцій виробляють червоний чай, який розділений на три види Сяочжун, Гун фу Ху Ча і Хун Шуй Ча.

Найзнаменитіший і рідкісний вид чаю - класичний Чженшань Сяочжун. Чай вироблений за традиційною технологією в горах Уїшань. Сяочжун, створений за межами гір Уі, називають Вайшань Сяочжун, або Сяочжун з інших гір. Сяо Чжун створюють з листя утесніть чайних дерев. Лист після збору і ферментації просушують над вогнем з ялинових порід дерева (Лапсанг Сушонг). Вважається, що дим в Сяо Чжун повинен тонко підкреслювати медовий смак і квітковий аромат чаю.

Гунфу - найчисленніша група червоних чаїв. Гунфухуни поділяються на два підвиди чай створений з чайних дерев як Дяньхун або з чайних культивованих рослин Ци Мень. Найпопулярніші Гунфухуни - Дяньхун і Джин Джун Мей.

Хун Шуй Ча. Червоний чай з ламаним листом, річного збору, який використовують при створенні масового ароматичного чорного чаю призначеного для експорту.

Дань Цун

Технологія виробництва червоного чаю

Основні стадії виробництва червоного чаю: завяливание, фіксація, ферментація і фінальний прогрів. Ключові етапи - ферментація та просушування, в результаті яких, формуються пігменти, які формують корисні в чаї дубильні речовини і антиоксиданти.

Свіжі, зібране листя розкладають на бамбукових матах і сушах протягом 12 годин в променях сонця. Після йде процес охолодження чайної сировини. Коли температура стабілізувалася, чайний лист сушать в печах протягом 10 хвилин при 150-180 С. Потім ще гарячий чайний лист скручують і надають форму, вручну або в спеціальних барабанах - ролерів. Даний етап активує процес окислення і готує сировину для ферментації. Далі в прохолодному приміщенні, з підвищеною вологістю з листя формують гори, і в перебігу декількох днів, йде процес окислення. Після, листя прогрівають вологим повітрям 60-70 градусів. На цьому етапі з чаю йде волога і фіксується пряний аромат. Після фінальної просушування, чай охолоджують в прохолодному приміщенні.

Смак і аромат червоного чаю

Китайські червоні чаї володіють багатим і багатогранним смаком, енергійним і пряним ароматом і тривалим фруктовим присмаком. Міцний, витончений, терпкий смак червоного чаю чудово поєднується з імбиром, кардамоном, каркаде, чайної трояндою Мей Гуй, темним шоколадом брют, медом і сухофруктами.

Червоний чай, чудово зігріває і вважається ідеальним напоєм здоров'я і енергійності, в холодний період року. Відмінною характеристикою уішанскіх червоних чаїв є енергійний, сильний димний аромат, терпко-нектарний смак і тривалий чайний ефект ясності свідомості і спокою тіла.

Уишанский Черный Чай

Корисні властивості червоного чаю

Червоний чай підвищує енергетичний тонус, стресостійкість, усуває тілесні затискачі і призводить емоційний фон в баланс. Чай стабілізує серцево-судинну систему, зміцнює судини, розщеплює холестерин і нормалізує цукор в крові.

Червоний чай за рахунок теїну і кофеїну значно прискорює реакції людини за рахунок прискорення передачі нервових імпульсів між нейронами в мозку.

У червоному чаї менше поліфенолів, ніж у зеленому чаї, але за рахунок ферментації багато поліфеноли трансформуються в антиоксиданти, які ефективно сповільнюють старіння і усувають з організму вільні радикали і ракові клітини.

Чай має заспокійливу дію за рахунок структурного впливу теаніна, таніну і ефірних масел на ЦНС.

facebook icon
instagram icon
telegram icon

Приймаємо до сплати: