Знайдено товарів - 0
Східний напій гостинності незвичного, насиченого червоного кольору відомий у всьому світі як чай каркаде. Насичений терпкий смак із солодкуватою кислинкою – те, що потрібно посеред спекотного дня. Здавна мешканці тропічних країн відзначили дивовижні властивості чаю каркаде. Гарячий настій із пелюсток червоної троянди має приємний смак, що нагадує фруктовий морс, і знімає втому від спеки та далекої дороги.
Основа смачного напою – сушені пелюстки суданської троянди – рослини сімейства Мальвові. Вживати можна всі частини квітки, але для виготовлення напою використовуються лише зрілі червоні пелюстки, а також розанчики – чашечки квітки.
У цього чаю надиво широка географія. Спочатку квітка росла в Індії, але зараз поширена по всьому світу. Головна умова – багато тепла та сонячних променів, тому гібіскус здебільшого проростає у тропічній зоні. Китай, о. Ява, Індія, Шрі-Ланка, Таїланд, Мексика і, звичайно ж, Єгипет і Судан виробляють чай каркаде в промислових масштабах.
У різних куточках Землі один і той же настій із пелюсток гібіскуса називають по-різному: в африканських країнах – бузо, в Сенегалі – бісар, і його готують із м'ятою або імбиром. В Латинській Америці – хамайка – європейці, захоплюючись властивостями еліксиру, назвали його «мальва Венеції». У світі зустрічаються й інші назви: червона троянда, окра, троянда шарон або навіть червоний щавель, кандагар.
В Єгипті ж «напій фараонів» вважається національним, а будь-яке свято, особливо весілля, не обходиться без традиційного чаю. Прогулюючись вулицями Каїра, мандрівник обов'язково зустріне продавців ароматних пелюстків просто неба. Ми ж пропонуємо вам купити чай каркаде з доставкою по Києву та іншим містам України. Ціна залежить від сорту та ваги.
Тендітні пелюстки гібіскусу не пристосовані до морозу, тому розелла – виключно тропічна рослина. Україна, зі зрозумілих причин, не найкращий майданчик для виробництва чаю. Попри це, кожна господиня може виростити прекрасну троянду на своєму вікні, щоправда, багато чаю з декількох квіток не вийде. З 1920 року любителі приємного смаку червоного чаю насолоджувалися двома основними видами напою.
«Розелла». Плантації Індії суцільно вкриті цим видом гібіскусу. Понад два століття індійці вирощують червону троянду з насиченим смаком. Незалежно від температури заварки, цей чай бордового кольору допомагає впоратися зі спрагою та нормалізує загальний стан організму в умовах спеки.
«Гібіскус сабдаріффа». Єгипет і Судан виробляють інший вид настою. Листя червоного гібіскусу заварюють окремо, але частіше їх використовують у складі фруктового або чорного чаю.
«Ріко». Тепло Філіппін – виняткові умови для багатого врожаю червоної троянди. Цей сорт чаю, сповнений сонцем і життям далеких островів, досить рідкісний. Ціна чаю багато в чому залежить від того, з якого регіону він доставлений.
Залежно від способу приготування, смак пелюсток розкривається по-різному. Можна застосувати різні способи заварювання. Класичний метод – заварити в окропі, або по-східному – настояти в холодній воді.
Слід зазначити, що в гарячому варіанті чай допомагає подолати спеку та поповнити баланс води в організмі. На Сході вже давно помітили, що гарячий напій піднімає загальну температуру тіла людини, і спекотний час переноситься значно легше. Готується такий чай досить просто:
Такий спосіб максимально розкриває смак пелюсток. До речі, додавши курагу та мед, ви отримаєте вишуканий, покращений смак.
Особливість методу – квіти витримуємо в холодній воді не менше 3 годин, а краще 10-12 годин. Потім рідину доводимо до кипіння та залишаємо приблизно на 7 хвилин. Охолоджуємо або додаємо кубики льоду. Важливо, що корисні властивості настою зберігаються до 48 годин.
Так називають чай в арабських країнах і застосовують в медицині. Серед корисних властивостей треба виділити:
Аромат червоної троянди корисний не для всіх. Лікарі Сходу радять не захоплюватися настоєм і випивати не більше трьох склянок на добу. Але є особлива категорія людей, яким краще утриматися від прийому червоного чаю:
Ви можете купити чай каркаде в інтернет-магазині DAO.ua з доставкою по Києву та іншим регіонам України та самостійно оцінити приголомшливий смак і користь цього напою.