Product

Знайдено товарів - 0

Каркаде

Каркаде. Насичений смак пелюсток суданської троянди

Східний напій гостинності незвичного, насиченого червоного кольору відомий у всьому світі як чай каркаде. Насичений терпкий смак із солодкуватою кислинкою – те, що потрібно посеред спекотного дня. Здавна мешканці тропічних країн відзначили дивовижні властивості чаю каркаде. Гарячий настій із пелюсток червоної троянди має приємний смак, що нагадує фруктовий морс, і знімає втому від спеки та далекої дороги.

чай каркаде

Основа смачного напою – сушені пелюстки суданської троянди – рослини сімейства Мальвові. Вживати можна всі частини квітки, але для виготовлення напою використовуються лише зрілі червоні пелюстки, а також розанчики – чашечки квітки.

Як напій Каркаде став популярним у всьому світі?

У цього чаю надиво широка географія. Спочатку квітка росла в Індії, але зараз поширена по всьому світу. Головна умова – багато тепла та сонячних променів, тому гібіскус здебільшого проростає у тропічній зоні. Китай, о. Ява, Індія, Шрі-Ланка, Таїланд, Мексика і, звичайно ж, Єгипет і Судан виробляють чай каркаде в промислових масштабах.

У різних куточках Землі один і той же настій із пелюсток гібіскуса називають по-різному: в африканських країнах – бузо, в Сенегалі – бісар, і його готують із м'ятою або імбиром. В Латинській Америці – хамайка – європейці, захоплюючись властивостями еліксиру, назвали його «мальва Венеції». У світі зустрічаються й інші назви: червона троянда, окра, троянда шарон або навіть червоний щавель, кандагар.

В Єгипті ж «напій фараонів» вважається національним, а будь-яке свято, особливо весілля, не обходиться без традиційного чаю. Прогулюючись вулицями Каїра, мандрівник обов'язково зустріне продавців ароматних пелюстків просто неба. Ми ж пропонуємо вам купити чай каркаде з доставкою по Києву та іншим містам України. Ціна залежить від сорту та ваги.

Різновиди чаю з червоної троянди

Тендітні пелюстки гібіскусу не пристосовані до морозу, тому розелла – виключно тропічна рослина. Україна, зі зрозумілих причин, не найкращий майданчик для виробництва чаю. Попри це, кожна господиня може виростити прекрасну троянду на своєму вікні, щоправда, багато чаю з декількох квіток не вийде. З 1920 року любителі приємного смаку червоного чаю насолоджувалися двома основними видами напою.

выды каркаде

«Розелла». Плантації Індії суцільно вкриті цим видом гібіскусу. Понад два століття індійці вирощують червону троянду з насиченим смаком. Незалежно від температури заварки, цей чай бордового кольору допомагає впоратися зі спрагою та нормалізує загальний стан організму в умовах спеки.

«Гібіскус сабдаріффа». Єгипет і Судан виробляють інший вид настою. Листя червоного гібіскусу заварюють окремо, але частіше їх використовують у складі фруктового або чорного чаю.

«Ріко». Тепло Філіппін – виняткові умови для багатого врожаю червоної троянди. Цей сорт чаю, сповнений сонцем і життям далеких островів, досить рідкісний. Ціна чаю багато в чому залежить від того, з якого регіону він доставлений.

Як приготувати чай каркаде із суданської троянди?

Залежно від способу приготування, смак пелюсток розкривається по-різному. Можна застосувати різні способи заварювання. Класичний метод – заварити в окропі, або по-східному – настояти в холодній воді.

как готовить каркаде

Класичний метод приготування каркаде

Слід зазначити, що в гарячому варіанті чай допомагає подолати спеку та поповнити баланс води в організмі. На Сході вже давно помітили, що гарячий напій піднімає загальну температуру тіла людини, і спекотний час переноситься значно легше. Готується такий чай досить просто:

  • Пелюстки заливаємо холодною водою з розрахунку на 200 мл води – 2 ч.л. заварки.
  • Ємність із заваркою ставимо на плиту і доводимо до кипіння. На слабкому вогні проварюємо декілька хвилин і настоюємо 3-5 хвилин. Квітки набухнуть, і заварка стане густою.
  • Насолоджуємося прекрасним смаком.

Такий спосіб максимально розкриває смак пелюсток. До речі, додавши курагу та мед, ви отримаєте вишуканий, покращений смак.

Каркаде по-східному

Особливість методу – квіти витримуємо в холодній воді не менше 3 годин, а краще 10-12 годин. Потім рідину доводимо до кипіння та залишаємо приблизно на 7 хвилин. Охолоджуємо або додаємо кубики льоду. Важливо, що корисні властивості настою зберігаються до 48 годин.

Каркаде - «Ліки від усіх хвороб»

Так називають чай в арабських країнах і застосовують в медицині. Серед корисних властивостей треба виділити:

  1. Антоціани – унікальні речовини, завдяки яким квітка набуває червоного кольору, регулюють і зміцнюють стінки кровоносних судин.
  2. Антиоксиданти усувають токсини.
  3. Позбавляє болю, спазм, знижує температуру.
  4. Вітамін С зміцнює імунітет.
  5. Лимонна, яблучна, винна кислота піднімають загальний тонус.
  6. Знімає відчуття втоми.
  7. Нейтралізує алкогольне сп'яніння.
  8. Нормалізує обмін речовин, сприяє схудненню.

Аромат червоної троянди корисний не для всіх. Лікарі Сходу радять не захоплюватися настоєм і випивати не більше трьох склянок на добу. Але є особлива категорія людей, яким краще утриматися від прийому червоного чаю:

  • вагітні жінки;
  • гіпотоніки;
  • діти на першому році життя;
  • люди з серцевою недостатністю;
  • люди з проблемами шлунково-кишкового тракту та підвищеною кислотністю.

Ви можете купити чай каркаде в інтернет-магазині DAO.ua з доставкою по Києву та іншим регіонам України та самостійно оцінити приголомшливий смак і користь цього напою.

facebook icon
instagram icon
telegram icon
Приймаємо до сплати: