Знайдено товарів - 0
Шен пуер «ДНК» чайної культури і спадщина китайської цивілізації. шени володіють унікальним спектром якісних характеристик. Шени - це неперевершений, чистий, глибокий океан смаку і аромату. Тільки деякі преміальні чаї можуть зрівнятися з глибиною і багатогранністю шен пуеру.
Пуер вважається тільки чай створений з чайних дерев провінції Юньнань. З точки зору ботаніки, провінція Юньнань є батьківщиною чаю, зеленим архівом, в якому чай зберігся в первозданній чистоті. Провінція Юньнань і її «Шість чайних гір» - ботанічний Едем - з унікальною ендемічною флорою і фауною, яка не зустрічається ніде на планеті.
У легендарних районах, виробництва пуеру Сімао і Сишуанбаньна, зустрічаються чайні сади посаджені людиною понад 1700 років тому.
Шен пуер - метафора смаку природи «цзи сян». Шен пуер - віртуозна, лаконічна, технологія, з мінімальним впливом людини на чай. Це головна відмінність шен пуеру від інших видів чаю, в яких смак майстерності «гун сян» (в улун і червоних чаях), грає в створенні смаку і аромату чаю ключову роль.
Чайний лист для шу і шен пуеру збирають з ідентичних чайних дерев, проте смак і ефект двох видів чаю діаметрально протилежний. Технологія прискореної ферментації шу пуер була розроблена в 1975 р, а технологія створення шен пуеру не змінювалася тисячоліттями, з часів Шовкового Шляху.
«Кожна випита чашка чаю розоряє аптекаря». Китайський афоризм
Для європейської ідентичності шен пуер цікавий бадьорим, енергійним, ясним свідомістю, ефективної здатністю знижувати вагу і підвищувати імунітет організму.
Смак і енергетичний ефект Шенов обумовлений технологією виробництва чайного листа і його зберіганням. Як і вино, пуер зелений володіє багатогранним смаком, в залежності від географії чайних терруар і технології збору та обробки чайного сировини.
Заварювати шен пуер слід остиглим окропом. Перші протоки максимально короткі, буквально один цикл дихання вдих-видих. Особливість шен пуеру, якщо спочатку чай перетримати - зникне вся магія смаку і буде міцний, гіркий пуер.
Якщо ви купуєте шен пуер вперше, раціонально взяти на дегустацію кілька варіантів чаю по 25-50 грам, бажано більше різних. Так ви оціните широту смакового профілю Шенів - а це a priori цікавий досвід. Ключовий критерій пуеру - нектарний смак, глибокий аромат, тривалий післясмак і ясний енергетичний ефект в тілі і свідомості.
Кілька років тому в Україні співвідношення споживання шен і шу пуеру досягало 1 до 5, у міру формування чайної культури, на даному етапі співвідношення переваг шен і шу пуеру 1 до 2, при тенденції до абсолютного балансу споживання.
Більшість видів чаю зберігають свій смак і цілющий ефект протягом декількох років. Однак, пуер може зберігатися десятиліттями, при цьому смакові і цілющі властивості чаю змінюються в кращу сторону. Тому пуери стали об'єктом колекціонування. Взаємодія з колекційним чаєм - особлива радість і глибоке розуміння дао чаю.
Ключовий фактор смаку і якості шен пуеру - вік, який класифікує пуер по роках зберігання: молоді (1-5 років), зрілі (5-10 років) і старі шени (15-20 + років). Де факто, це три різних види шен пуеру, з характерними індивідуальними відмінностями по виду, смаку, енергії, аромату, і чайному станом.