Ча Гао (茶 膏) або Екстракт Пуеру (Смола Пуеру) - унікальний чай, синтез тисячолітньої чайної культури і передових інноваційних технологій. Ча Гао - відповідь на вічне питання: Як максимально зберегти цілющі і біохімічні властивості чаю і при цьому уникнути високотемпературної обробки чайного листа.
Знайдено товарів - 0
Ча Гао (茶 膏) або Екстракт Пуеру (Смола Пуеру) - унікальний чай, синтез тисячолітньої чайної культури і передових інноваційних технологій. Ча Гао - чай з легендарною історією, це перший в світі розчинний чай, який був створений в Китаї більш II тисячоліть тому.
Ча Гао в певній мірі є квінтесенцією і суттю чаю, адже щоб отримати 5-20 кг екстракту необхідно понад 100 кг чайного листя. Екстракт пуеру, з моменту створення став найціннішим і ексклюзивним чаєм, символом влади, прерогативою Імператора і вищих сановників Китаю.
З Ча Гао пов'язаний певний міф і оману: багато любителів чаю називають Ча Гао не автентичним чаєм і думають, що Ча Гао виробляють шляхом виварювання. Безумовно, чайному міфу сприяє переклад Ча Гао, як - смола пуеру (а не екстракт), і історичне становлення технології екстракції.
Екстракт пуеру виготовлявся тисячоліттями в країнах Чайного Шляху, особливо в Тибеті. Тибетський варіант Ча Гао - має на увазі тривале виварювання чайного листя в котлі до формування "смолоподібної" концентрації. Виварений Ча Гао - і є смола пуеру (на відміну від екстракту), вона має грубий, димний смак, смоляний осад і низький вміст мікроелементів і вітамінів.
Історична технологія виварювання смоли пуеру не має нічого спільного з сучасним Ча Гао, який створений за технологією низькотемпературної екстракції. Метод холодної екстракції вирішив технологічну дилему вплив високої температури і дозволив зберегти в чайному листі максимум корисних властивостей.
Технологічний процес створення екстракту пуеру тривалий і трудомісткий процес. Протягом 120 днів чайне листя екстрагуються при температурі 50-60 ° C щоб зберегти всі поживні речовини вітаміни і мікроелементи. Необхідно відзначити, що сьогодні в Китаї виробляють Ча Гао тільки за стандартом технології низькотемпературної екстракції.
Ча Гао в традиційній китайській медицині є еліксиром енергійного довголіття і ефективним профілактичним засобом для усунення "ста хвороб". Екстракт пуеру - концентрат вітамінів, мікроелементів і ефірних масел.
Біохімічний склад Ча Гао в цілому нараховує понад 550 хімічних елементів і робить екстракт пуеру унікальним і винятковим чаєм. Як приклад - у Ча Гао міститься рекордна зміст теофелліна (в 7 - 10 разів більше в порівнянні зі звичайним чаєм).
Теофеллін призводить до балансу серцево-судинну систему, зупиняє деформацію еритроцитів, усуває тромби, гармонізує артеріальний тиск і заспокоює Центральну Нервову Систему.
Біохімічесій склад екстракту пуеру: 60% полісахариди і амінокислоти, 30% алкалоїди та катехіни, 10% кофеїн. Необхідно відзначити, що Ча Гао містить в 2-3 рази більше Гамма-аміномасляної кислоти (головний нейромедіатор мозку), ніж в Габа улун.
Регулярне вживання екстракту пуеру збільшує енергетичний тонус і витривалість організму, нормалізує діяльність травної системи, активізує вироблення інсуліну і виводить з депресивних стресових, станів вирівнюючи емоційний фон.
Китайська медицина крім багатьох, цілющих чеснот Ча Гао особливо виділяє протверезний ефект екстракту пуеру. Завдяки своїм властивостям, Ча Гао - незамінні ліки для лікування алкогольної та опіумної залежності. Ча Гао швидко і ефективно усуває алкогольне отруєння і знімає похмільний синдром.