Категорії та фільтри

Знайдено товарів - 54

Сортувати:

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Показувати товарів на сторінці:

Сторінки:

Чай Улун

Чай Улун (烏龍/wū lóng/чорний дракон, чай Оолонг) або бірюзовий чай (цин ча) - скарб чайної культури і найпопулярніший китайський чай в світі. У Китаї улун символічно вважають чаєм Неба і Землі і виділяють в ньому чотири особливості. Витончена форма чаю, імпресіоністичний квітковий аромат, багатогранний нектарний смак і чайна енергія ясності і спокою.

Своєрідність і унікальність улуна - чай гармонійно поєднує в собі енергію і цілісність червоного чаю і одночасно проявляє аромат і легкість зеленого чаю улун.

Технологія виробництва Улуна

Улуни бувають слабо-ферментовані (7-33%) і сильно-ферментовані (33-90%). Технологія створення улуну була сформована в XVII ст. чайними майстрами з гір Уїшань.

Відмітна особливість улунів - м'яка, часткова ферментація листа за принципом Червона облямівка - Зелений Лист. Цей критерій обробки дозволяє зберегти в улуні танін з вітамінами і активувати в листі біохімічні процеси утворення ефірних масел і мікроелементів, які надають напою характерний медовий смак і ніжний, квітковий аромат.

Основні етапи створення улуну: підв'ялювання свіжого листя на сонці - шай цин, просушування листа - лян цин, нейтралізація гіркоти - ша цин, скручування листа - жоу нянь, сушка - ганьцзао.

В результаті особливостей пов'язаних з технологією виробництва, унікальною географією і сортами чайного дерева - улуни мають широкий діапазон і відрізняються один від одного індивідуальними властивостями. Основні райони створення улунів - Фуцзянь (на півночі в горах Уїшань і на півдні в Ансі), Гуандун і о. Тайвань. Основні види китайського чаю Улун

Чай Уїшань

Провінція Фуцзянь обитель улунів, саме тут історично сформувалася технологія слабо-ферментованого (на півдні в Ансі) і сильно-ферментованого (на півночі в горах Уїшань) улуна. На півночі в горах Уїшан - природному заповіднику ЮНЕСКО, організовано виробництво традиційного улуна. Плантації органічно інтегровані в природний ареал тропічного лісу. На схилах гір ростуть різні види чайних дерев з яких роблять відомі сорти уїшанских, сильно ферментованих улунів: Да Хун Пао (Великий Червоний Халат), Лапсанг Сушонг, Уі Жоу Гуй та Уі Шуй Сянь Нарцис.

Да Хун Пао

Чай Ансі

Тегуаньінь — безсумнівно, самий відомий улун Китаю. Улун створюють на півдні провінції Фуцзян, в гірському районі Ансі розташованому на висоті 600 - 1200 м. Слід зазначити, що Тегуаньінь культивують в інших районах Китаю, в Таїланді, М'янмі та на Тайвані. Однак, тільки улун, чай з Ансі, дає істинний весняний запах, багатогранний чистий смак і ефект неймовірної легкості і душевного натхнення. Тегуаньінь збирають цілий рік, еталонним вважається весняний і осінній збір. Весняний легший і ароматний, а осінній більш енергійний з цілісним чистим смаком.

Існують два основних види Тегуаньінь - Цинсян (清香) і Нунсян (浓香). Цинсян (清香) - «ніжний, витончений». Це Тегуаньінь слабкої ферментації (до 20%), з ніжним, зеленим, свіжим кольором листа, весняним ароматом, медовим смаком і світлим і чистим кольором настою.

Нунсян (浓香) – «густий,об'ємний». Тегуанінь середньої ферментації (21-43%) відрізняється золотисто-коричневим кольором листа і більш вираженим і емоційним станом. Колір настою чистий янтарно-золотистий. Смак не такий імпресіоністичний як у Цинсян, а гармонічний рівний і багатогранний.

Чай Тайвань

На Тайвані (Формоза) історія улунського чаю почалася в XVIII столітті. Чайні дерева росли на острові раніше, однак китайські чаєводи в епоху Мін завезли на Тайвань чайні дерева з Фудзянь, і сформували унікальну чайну культуру.​ ​Даний історичний контекст пояснює, чому тайванські улуни, близькі до чаїв слабкої ферментації, зокрема Тегуанінь з Ансі.

Основна схожість чаю - за формою, станом і смако-ароматичного паттерну.Тайванские улуны як і Тегуаньінь з Аньсі, скручені в кулясту форму, мають слабку або середню ферментацію, аристократичний аромат, нектарний смак і чайним станом Ча Ци - легкості і спокою. Найпопулярніші і відомі улуни з о. Тайвань: Дун Дін з Морозного Піка, Алішань, Си Цзі Чунь (Весна чотири сезонів), Сун Бай Чжан (Сосна і кипарис).

Тайваньский улун

На о. Формоза сформувалася культура ароматизованих улунів. Найвідоміші - Жень Шень Улун і Най Сян Цзінь Сюань (Золота Квітка з молочним ароматом / Молочний улун). Для виробництва Жень Шень улуну в чай слабоферментірованний улун, додають подрібнений корінь женьшеню (в чай 3ї градації якості додають ще корінь солодки).

Улун знаходить форму невеликих нефритових гранул з яскравим, енергійним і солодким ароматом. Жень Шень Улун – поєднує в собі самі корисні якості женьшеню і чаю, такий чай чудово тонізує і розслабляє тіло, призводить емоції в баланс і фокусує увагу.

Молочний Улун з природним ароматом - оригінальний улун Цзінь Сюань (Золота квітка), який володіє природним вершковим смаком і ароматом ванілі. Для масового виробництва Молочного Улуна використовують натуральні ароматизатори, які надають чаю інтенсивний запах вершків і карамелі.

Чай Гуандун

У провінції Гуандун, на південь від Фуцзянь, створюють унікальний вид улуна - Дань Цун або Самотні Кущі. Кожен вид улуна Дань Цун збирається з певного терруара і особливого виду чайного дерева. Тому Дань Цун володіє чайною, гірською мелодією і медовим смаком.

Дань Цун

Самий легендарний з улунів Дань Цун - Фен Хуан (з гори Фенікса), Мі Лань Сян (з ароматом орхідеї і меду), Хуан Чжі Сян Дань Цун (з ароматом магнолії). За технологією виробництва Дан Цуна близькі до улунів Уїшань. Чайний лист скручений поздовжньо і володіє стрілоподібної формою. Чай середньої і сильної ферментації, настій золотисто-янтарного кольору з пряним квітковим ароматом і нектарним смаком дикого меду.

Тим, хто ще не спробував чай улун, купити його рекомендуємо у нас, його неповторний смак і аромат не залишить вас байдужими.

facebook icon
instagram icon
telegram icon

Приймаємо до сплати: