Знайдено товарів - 0
Дахунпао (大 红袍) - високо ферментований улун. Ступінь ферментації досягає 60-75%. Секрет унікального смаку і аромату Червоного Халата - тривала і майстерна прожарка на відкритому вогні. Бездоганний смак чаю - це гармонія температурного режиму і особливого складу дров з фруктових і хвойних дерев, які зраджують особливий димний смак і аромат.
Чайна легенда про Дахунпао оповідає, що в Династію Мін, улун з буддійського монастиря Воля Небес зцілив Імператора Китаю. В знак подяки Імператор послав - червону парчу (символ сакральної влади), що б уберігати чайні кущі від холоду в зимову пору року.
Родина Дахунпао - природний заповідник УІ Шань (武夷山), який розташований на півночі провінції Фудзян. Чай в горах УІ вирощують понад 1500 років. Утесніть улун гір УІ володіють не повторним смаком, завдяки хімічним складом грунту. УІ - багаті на мінеральні речовини, за рахунок того, що раніше дана місцевість була морським дном, а гірські кручі, по суті справи реліктові коралові рифи.
Великий Червоних Халат культивують тільки в горах Уїшань. Площа чайного заповідника становить 50 тисяч гектар. ЮНЕСКО в 1999 році визначив гори УІ культурно-природним заповідником світового значення.
У Піднебесній Дахунпао символічно називають «Джерело десяти тисячі чаїв».
Чань і чай Дахунпао мають спільний смаком пробудження. В горах УІ, буддійські ченці 1500 років вирощують чай. Однак, сучасна технологія виробництва Дахунпао, вперше була описана в кінці 17го століття ченцем Чао Сюань, з монастиря Воля Небес і нескінченного Блаженства (天 心 永乐 禅寺). На території буддійської обителі Воля Небес виростають 4 легендарних материнських куща Червоного Халата. Саме ці оригінальні чайні кущі вегетативно клонували для культивації теперішнього Дахунпао.
В кінці 19-го століття саджанці-клони з материнських кущів Дахунпао були посаджені і культивовані на о. Тайвань, з яких стався легендарний тайванський улун Дун Дін.
Екологічна чистота і унікальний склад грунту гір УІ, наділяють чай Дахунпао 400мі мікроелементами і вітамінами, що є абсолютним рекордом серед всіх чаїв. Саме за рахунок виняткового хімічного складу уішанского улуна, в Китаї вважають, що при систематичному вживанні Дахунпао, ви забудете дорогу до аптек і будете вилікувані від 100 хвороб тіла і розуму.
У Китаї 12 років діє табу на збір і продаж Дахунпао з материнських кущів. Материнські кущі в рік дають 500 грам чаю, цей еталонний Дахунпао служить дипломатичним даром, для політичних лідерів країн, з якими у Китаю особливі фінансово-політичні відносини.
Дахунпао має статус найдорожчого чаю в історії. У 2006 році 20 грам чаю з материнських кущів були продані за 40 тисяч доларів.
Щоб оформити замовлення будь-ласка напишіть нам наі[email protected]чи у месенджери+38 (068) 609-69-69