Знайдено товарів - 0
Фен Хуан Дань Цун - улун середньої ферментації, лідер рейтингу «10 легендарних чаїв Китаю».
Фен Хуан Дань Цун («Одинокі кущі з гори Фенікса» кит.) - сімейство улунів, які ростуть на південному сході провінції Гуандун. Серед всіх видів китайського чаю, Фен Хуан Дань Цун володіє унікальним ароматом, нектарного смаком і енергійним чайним станом.
Збір і створення Фен Хуан Дань Цуна починається ранньою весною. Найякісніший і ароматний Феніксовий улун створюють до весняного рівнодення. Листя збирають з дерев, що ростуть на висоті 700-1500 м. Стандарт збору: з чайних дерев беруть нирку і 2-3 листи.
Чай не збирають в туманну, дощову і жарку погоду. Листя збирають з однієї рослини і ніколи не змішують з листям інших дерев, так як у кожного дерева свій індивідуальний смак.
Дань Цун виробляють на невеликих династичних мануфактурах, де сім'я за вечір в середньому обробляє 50-75 кг чайного листя.
Листя Дань Цун міцні, цілісні стрілоподібної форми 7-10см в довжину. Колір листа матовий з витонченою червоною облямівкою. При заварюванні Фен Хуан тривало тримає стійкий, природний аромат магнолії і меду. Для Фен Хуан Дан Цуна - характерний міцний, об'ємний, смак, з тривалим післясмаком і плавною чайної енергією Ча Ци.
Чай Дань Цун - де факто вид чайного дерева Шуйсянь росте в горах Гуандуна. За мільйони років еволюції Шуйсян «перекочував» з південних гір Фудзянь, до північних гір Гуандуна. У популяції сформувалися генетичні мутації і зміни, однак смакова мелодія вогню, і «димності» проявлена в Данина Цунео володіє загальними рисами з улунами гір УІ.
Смак Дань Цуна формується за рахунок того, що дерева ростуть в природному симбіозі тропічного лісу, де коефіцієнт зеленої зони досягає 97%.
Масовий Дань Цун збирають з дерев вирощених в чайних садах. Смак улуна з чайних садів значно поступається чаю з диких дерев своїм ароматом, смаком, енергією. У ньому відсутня «Гірська Мелодія».
Гірська Мелодія - професійний термін, описує смак дикорослого Дань Цуна, який відрізняється від масового улуна. «Гірська Мелодія» - формується за рахунок трьох факторів: дикі дерева віком від 100 років; весняний збір; висота зростання чайного дерева від 1000м.
Фень Хуан енергетик і афродизіак, чудово усуває відчуття апетиту, активує працездатність, підвищує стійкість до стресів. Дан Цун як і будь-який улун - джерело вітамінів (С, В6, Е.D) і мікроелементів (цинк, йод, кальцій).
Фен Хуан витривалий до багаторазового заварювання, тривалому зберіганню, і стійкий до окропу. Дань Цун в порівнянні з іншими чаями, дуже стійкий до проток, тому головний принцип заварювання - швидкість (2-3 циклу дихання) заварювання.
Перед заварюванням улуна прогрійте чайник. Перший проток злийте, щоб розкрити смак і аромат Дан Цуна. Оптимальна кількість улуна 7-8 гр. на чайник об'ємом 200-250 мл. Високоякісний і свіжий Дань Цун гармонійно розкриває свій смак і аромат протягом 9-12 проток.