Знайдено товарів - 27

Сортувати:

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Тип

Ціна

Показувати товарів на сторінці:

Зелений чай

Чай - споконвічний супутник китайської культури, і перша зустріч чаю та людини відбулася тисячоліття тому. Китайська міфологія оповідає, що властивості чаю відкрив легендарний імператор Шень Нун, в 3-му тисячолітті до н.е. Нефритовий Імператор Шень Нун - не тільки першовідкривач чаю, але і засновник медицини, календаря і алгоритму Книги Змін І-цзін.

«Оцініть смак справжнього чаю, і ви пізнаєте смак дао» Китайський афоризм

Китайська цивілізація зробила чайну культуру фундаментом традиційних цінностей та відкрила світові важливу роль чаю у житті - «茶道 шлях чаю». «茶道 шлях чаю» - гармонія природи і людини. Тому чайна культура - універсальний комунікатор між цивілізаціями і континентами.

Зеленый китайский чай

Зелений китайський чай - Найвідоміший та найулюбленіший чай в Китаї

Китай виробляє більше 1 млн. тонн зеленого чаю на рік, з щорічним 5% зростанням виробництва. Сьогодні 65% чайного ринку Китаю належить зеленому чаю. Зняття втоми, упокорення духу, пробудження думки, загострення відчуттів - все це забезпечує зелений чай. Придбати його варто кожному, хто хоче познайомитися з китайською чайною традицією.

Зелений чай вважається не ферментованим чаєм, оскільки в технології його створення відсутній процес окислення, однак ферментація в листі на мікрорівні починається одразу після збору. Як результат - в зеленому чаї середній показник ферментації становить 2-5%.

польза зеленого чая

Слабка ферментація зеленого чаю дарує максимальну свіжість листя. Багато легендарних чаїв - Лун Цзін або Білочунь, зібрані навесні, до осені втрачають багатогранний смак, глибокий аромат. Разом з тим якісний лист з диких дерев і ретельна майстерня обробка, з вакуумною упаковкою і сухим заморожуванням, дозволяють зберігати чай майже рік. Однак варто визнати, що ніякі інноваційні технології не замінять насолоду від споживання свіжого, молодого чаю.

Походження зеленого чаю

Імператор Піднебесної проголошував настання весни після дегустації першого весняного чаю

У Піднебесній до епохи Мін (XIV-XVII.) весь чай був пресованим і сильно ферментованим. Сильно просмажений чай довше зберігався, а для зручності транспортування його пресували. Ренесанс зеленого чаю в Піднебесній почався в кінці XIV ст, коли правитель Хонг Ву видав заборону на виробництво пресованого чаю. Указ став стимулом для створення нових видів зеленого чаю і зняв монополію з державних чайних фабрик на виробництво чаю. Зелений чай не вимагає складного технічного обладнання, тому основним джерелом виробництва чаю в Китаї стали селяни і династичні клани, родини спадкових чаєробів.

Виготовлення китайського зеленого чаю

Різноманіття зеленого чаю походить від різних температурних режимів сушки і індивідуальних, сортових технологій фіксації та прожарювання, здійснених майстрами.

Принциповий фактор висококласного, зеленого чаю - це весняний збір листя. Перший весняний чай складає 12-15% загального врожаю. Залежно від клімату провінції, де вирощують чай, після першого врожаю може бути ще три-чотири збори навесні. Вегетація рослини влітку помітно знижується, тому чай не збирають аж до осені.

сбор зеленого чая

Чай збирають вранці, після світанкового туману, до настання полудневої спеки Підв'ялювання листа на сонці, в залежності від температури і вологості, займає від кількох годин до доби. Важливий етап виробництва зеленого чаю - «фіксація зелені» - шацін. Це миттєвий, але інтенсивний прогрів (200-300 C) в котлі, який нейтралізує гіркоту листа і формує його смак та аромат. Шацін - це коли лист не висихає, а тільки злегка підсушується, також руйнується мембрана листа і ферменти чаю починають окислюватися киснем. Зминання чайного листа необхідне для того, щоб клітинні мембрани чаю зруйнувалися, а лист пустив сік. Після зминання починається фінальна сушка для зупинки ферментації.

Види китайського зеленого чаю

Зелений чай виробляють у 18-ти провінціях Китаю.

Легендарні і найвідоміші сорти зеленого чаю: Тайпін Хоу Куй (Повелитель мавп з Хоу Кен), Бі Ло Чунь (смарагдові спіралі весни), Лун Цзін (Колодязь Дракона), Лю Ан Гуа Пянь (Гарбузове насіння з Лю Ань), Хуань Шань Мао Фен (Ворсисті піки гори Хуань Шань).

Лун Цзин, Маофэн, Люань Гуапянь и Тайпин Хоукуй Лун Цзін, Маофен, Люань Гуапянь і Тайпін Хоукуй входять до рейтингу «10 легендарних чаїв Китаю»

Зелений чай: властивості та смак

Еталонні характеристики зеленого чаю: верхні три листки і тіпс, цілісний, гнучкий лист, що не кришитися, матовий світло-зелений колір, квітковий аромат свіжості, нектарний смак, з делікатною гіркуватістю, енергетичний тонус і тілесне розслаблення.

Зелений чай - лідер рейтингу ВОЗ (Всесвітня Організація Здоров'я) Десять найкорисніших продуктів для здоров'я і довголіття.

Користь зеленого чаю

Свіжий зелений чай в своєму складі містить ефірні олії, білок, повний комплекс 13 вітамінів і понад 350 біохімічних елементів. Калорійність зеленого чаю без різних добавок і цукру дорівнює нулю.

Польза зеленого чая

Завдяки високому вмісту кофеїну, зелений чай - чудовий природний енергетик і нейростимулятор. Чай, на відміну від кави, надає більш тривалий енергетичний вплив, без аритмії серцево-судинної системи і нервової напруги. Зелений чай як засіб для нормалізації тиску вивчається лікарями вже давно. Якщо використовується правильна сировина, яка до того ж правильно заварюється, ефект буде позитивним, оздоровчим.

Зелений чай - найефективніший природний антиоксидант, з найбільшою кількістю поліфенольних сполук серед всіх рослин. Чай ефективно зміцнює імунітет організму і є відмінним профілактичним засобом профілактики онкологічних захворювань. Зелений чай знижує апетит, тому це ідеальний напій для людей, що стежать за своїм здоров'ям і вагою.

Як заварювати зелений чай?

Зелений чай вимагає правильного ставлення до води. Вода має бути чистою, м'якою, і температура не повинна сягати 100 C. Чай любить воду в діапазоні 70-90 C. Весняний чай погано заварюється в посуді, який зберігає тепло, тому чайна кераміка не призначена для заварювання зеленого чаю. Перші заварки зеленого чаю слід витримувати не більше 30 с. (три повних циклу вдих / видих) з подальшим збільшенням температури води і часом заварювання.

facebook icon
instagram icon
telegram icon

Приймаємо до сплати: