Знайдено товарів - 0
Під час правління династії Сун (960-1279 рр.) в Китаї сформувалася культура споживання порошкового чаю. Чайне листя обробляли парою, висушували і розтирали в спеціальних жорнах в порошок. Отриманий чай кольору світлого нефриту насипали в чашу, заливали гарячою водою і збивали бамбуковим віничком до однорідного стану.
Традиція споживання розтертого чаю в китайському суспільстві зберігалася кілька століть і згодом утратила актуальність. Культура чаювання розтертого чаю збереглася в чань-буддійських монастирях Китаю та була перенесена до Японії разом з вченням Будди. Енергетичні властивості чаю сприяли монахам в ефективній тривалій медитації. Чай став ідеальним напоєм монахів. Матча Чай створював необхідний баланс між глибокою концентрацією розуму і умиротвореним станом духу.
У 1191 року чернець Ейсай вперше привіз до Японії насіння чаю. Ейсай заснував кілька буддійських монастирів, в яких посадив чайні сади. Ейсай написав перший в Японії чайний канон «Трактат про чай для харчування життя», де сформулював принципи чайного раціону, корисного для здоров'я і описав тонкощі та нюанси технології приготування чаю.
Особливість виробництва Матчі - технологія затемнення. Рослини затінюють від прямих сонячних променів тентом за три тижні до збору листя. Затемнення надає листу темного, глибокого кольору і формує унікальний біохімічний склад амінокислот та антиоксидантів.
Після збору врожаю листя сушать і відбирають за двома категоріями. Прямі, маленькі, стрілоподібні листки формують чай вищої категорії - тент, а з листя нижче класом створюють чай - ґьокуро. Перемелювання листя кам'яним жорнами - фінальна стадія технології. Камені повільно (60 хвилин / 30 грамів) перетирають листя до мінімальної фракції.
Сьогодні в світі матча існує градація чаю: за географією виробництва - Японія або Китай, і за якістю - для чайної церемонії або кулінарії.
Матча для Тя Но Ю створюють в Японії за традиційною технологією затемнення і повільного помелу. Церемоніальний матча - якісний, ексклюзивний і дуже дорогий чай. Тому краще купувати преміальний матча в магазинах з гарною репутацією. Матча для чайної церемонії виготовляється виключно з весняних верхніх листочків. Такий лист має ніжний смак, енергійний аромат і мінімальну фракцію помелу. Церемоніальний матча порадує багатогранним, глибоким, нектарним смаком, який пробуджує ароматом і чайним станом тілесного спокою, емоційного балансу і сконцентрованого розуму.
Кулінарний матча кардинально відрізняється від церемоніального. Чай матча має свіжий лаконічний аромат, терпкий смак і мінімальний енергетичнимй тонус. Кулінарний матча в основному виробляє Китай. Розтертий чай служить інгредієнтом в кухнях Індокитайского регіону. Матча наділяє страви яскравим, живим зеленим кольором, його додають в борошно для локшини, в шоколад, коктейлі, кекси.
Правильне приготування чаю матча - це справжній ритуал. Скуштувати найтонші нотки смаку і аромату вдасться лише в тому випадку, якщо ви за правилами приготуєте чай матча. Як заварювати цей напій? Щоб правильно приготувати чай, візьміть такі важливі пристосування:
Особливі способи вирощування, обробки і використання - все це про чай матча. Купити його можна в чайному домі ""Дао"". В Японії цей напій є одним з найпопулярніших. Порошкову суміш використовують не тільки для заварювання чаю, а й для створення десертів, страв і косметичних продуктів.
Ціна чаю матча не низька, але це пояснюється складним і досить дорогим процесом виробництва. Після того, як листя зберуть, починається процес перетирання їх на млинку вручну. Це досить трудомісткий процес, оскільки для отримання 30 грамів порошку людина повинна працювати більше години.