595грн
Є в наявності
Відправити на ЗСУ
Ви можете зробити донат на ЗСУ, для цього поставте відмітку "відправити на ЗСУ" де вам треба буде сплатити його собівартість.
Ми регулярно передаємо чай від себе і тепер у вас з’явилась можливість доєднатись до збору і збільшити кількість відправленого чаю на ЗСУ. Відгуки від наших воїнів з передової дуже позитивні. Чай їм допомагає бути більш бадьорими та сконцентрованими.
Доставка та оплата
Особливості
Чайний шлях
Новачок
Майстер
Смак
7
Імунітет
8
Обмін речовин
8
Характеристики
Рік врожаю
2021
Регіон
Чжэцзян
Опис
Матча - один з найкорисніших, і відтак дуже затребуваних, сортів зеленого чаю в світі. Матча (яп. 抹茶) - дослівно означає «розтертий чай». Зібраний вручну і вирощений відповідно до органічних технологій землеробства. Особливість виробництва чаю Матча - технологія затінення - тана: за кілька тижнів до збору чайний кущ накривають тентом. Затінення прискорює біохімічний метаболізм рослини і збільшує вміст L-теаніну і кофеїну.
Тінь наповнює чайний лист яскравим, зеленим відтінком і наділяє чай морським, витонченим смаком «умамі» (旨 味 «приємний смак»). Ніжні листи, розташовані у верхній частині рослини, збирають вручну. Після збору листя чаю кілька секунд пропарюють, висушують, видаляють стебла і потім подрібнюють гранітними жорнами до ультратонкого порошку з яскравим нефритовим кольором.
Створений таким чином розтертий чай має неперевершений смак та виключну користь для здоров'я. З точки зору біохімії, одна чашка автентичного чаю Матча містить вітамінів, мікроелементів і кофеїну більше, ніж десять чашок зеленого чаю.
Сьогодні уже остаточно сформувався ринок порошкового органічного чаю Матча. З одного боку, дорогий, преміальний, японський матча для чайної церемонії; з іншого - доступний, але високоякісний, китайський матча - для щоденного чаювання і кулінарної імпровізації.
Існує стереотипна думка, що розтертий чай матча був створений в країні сакури і катани. Однак, порошкоподібний чай придумали в Китаї, і він був основним напоєм в культурі споживання чаю під час династії Сун (960-1279).
Для Японії відкрив чай монах Ейсай, що проходив навчання медитації в чань-буддійському монастирі південного Китаю. Під час навчання Ейсай на особистому досвіді збагнув інсайт порошкового чаю: глибокий спокій і концентрація розуму. Повернувшись до Японії, Ейсай присвятив своє життя осягненню шляху чаю і чань-медитації. Кульмінацією досягнень Майстра стала книга - «Чай як основа здоров'я (Kissa Yōjōki 喫茶 養生 記)».
Згодом порошковий чай зник з культури споживання в Китаї, однак традиція чайного дійства на основі розтертого чаю розцвіла в Японії, серед дворянства і аристократії.
Нині традиція японського Матча повертається до своїх витоків, до Китаю. Маття Dan San - успішний результат взаємодії японських і китайських чайних технологів, які досягли оптимального балансу: ціна-якість-користь-смак.
Розташована на східному узбережжі Китаю, провінція Чжецзян є піонером відродження китайської культури порошкового чаю. Екологічно чистий гірський регіон Ханджоу виробляє Матча відповідно до японських принципів затінення і органічного землеробства. Як результат - прекрасний матча Dan San із гір Ханджоу - зразок органічного китайського Матча з еталонним смаком умамі, а головне - за справедливою ціною.
Матча делікатно активує свідомість, дарує прекрасну ментальну концентрацію і спокій на тлі припливу життєвих сил. Такий ефект відбувається завдяки L-теаніну, рідкісної амінокислоти, яка впливає на хвильову активність нейронів мозку. Під час стресу в тілі людини виробляється гормон страху кортизол, який збуджує бета-хвилі (апатія / депресія / страх). Водночас L-теанін розщеплює кортизол і переводить нейрони мозку в ритм альва-хвиль - до ментально-емоційному балансу, концентрації і спокою.
PS. Основна ідея чайної книги Майстра Ейсая «Чай, як основа здоров'я (Kissa Yōjōki 喫茶 養生 記)»
У книзі «Kissa Yōjōki» Ейсай зосередився на терапевтичному, лікарському аспекті чаю. Основна ідея книги - чай гармонізує і збалансовує п'ять першоелементів китайської традиції У-Сін (五行). Земля, вогонь, вода, дерево, метал активують п'ять органів - печінку, легені, серце, селезінку і нирки; і п'ять смаків - кислий, гострий, гіркий, солодкий і солоний.
Ейсай стверджував, що в традиційних японських стравах (Xll століття) відсутній гіркий смак (серце), який був причиною більшості серцево-судинних захворювань. Ейсай акцентує увагу на ідеї, що зелений чай забезпечує раціон гірким смаком, і служить терапевтичним ліками для профілактики здорового серця.
Як заварювати
Маття заварюється двома способами.
Койта - міцний, густий, тягучий, заварений чай, який п'ють під час японської чайної церемонії. Орієнтовна концентрація 8-10 грам порошку на 100 мл води. І більш лаконічний і легкий - усутя, де на 100 мл води приходиться 2-3 грами чаю.
Відгуки покупців: 7(Середня оцінка: 4.54)
Схожі товари
Схожі товари
Схожі товари
Схожі товари
Перейти на всі товари категорії
Зелений чай595грн
Є в наявності
Відправити на ЗСУ
Ви можете зробити донат на ЗСУ, для цього поставте відмітку "відправити на ЗСУ" де вам треба буде сплатити його собівартість.
Ми регулярно передаємо чай від себе і тепер у вас з’явилась можливість доєднатись до збору і збільшити кількість відправленого чаю на ЗСУ. Відгуки від наших воїнів з передової дуже позитивні. Чай їм допомагає бути більш бадьорими та сконцентрованими.
Доставка та оплата
Щоб оформити замовлення будь-ласка напишіть нам наі[email protected]чи у месенджери+38 (068) 609-69-69