Преміальний Чай Удзи Маття Окумідорі (Uji Matcha Okumidori)

Преміальний Чай Удзи Маття Окумідорі (Uji Matcha Okumidori)

star
star
star
star
star

Ще ніхто не залишив відгук

Код товару:721

Продано

SML01541.jpg
SML01535.jpg

Тип

Ціна

0грн

Немає в наявності

Доставка та оплата

  • delivery
    Доставка у будь-яке місто України за допомогою Нової Пошти
  • free-delivery
    Безкоштовна доставка на замовлення від 550 грн
  • apply/cash pay
    Оплачуйте при отриманні товару
  • apply/card pay
    Або онлайн за допомогою банківскої картки
  • apply/google pay
    Або онлайн за допомогою систем Apple/Google pay

Особливості

Чайний шлях

Новачок

Майстер

Бадьорість

8

Післясмак

7

Смак

9

Характеристики

Рік врожаю

2020

Регіон

Япония, Удзи

Опис

Преміальний Удзи Маття Окумідорі (Uji Matcha Okumidori) церемоніального класу

  • Традиційний японський порошковий зелений чай маття (матча), 抹茶, - «розтертий чай».
  • Сорт «Окумідорі» робиться з тенча (суцільного листя, зібраного після тритижневого спеціального затінення, має високу концентрацію хлорофілу).
  • Походження: Японія, Удзи, префектура Кіото, збір 2020.

Історія маття яскрава як еuо нефритово-смарагдовий колір, багата як його незвичайний смак і довга, як корінь чайного куща на схилах гір префектури Кіото. Вона починається при імператорах китайської династії Тан (618-907), розквітає при Сун (960-1279). Буддійські ченці любили маття: заварювання було на благо живих істот, рухи часену збільшували гармонію, а густий настій давав енергію для медитацій. У «Правилах чистоти монастиря Чань» («Чаньюань цинги» 1103 р.) описувалися ритуали маття. У 12 в дзенский монах Ейсай приніс буддизм, маття і чайну церемонію в Японію, де вони міцно увійшли в культуру, мистецтво і придворні покої. А з острівної Японії - у великий світ. Який дуже полюбив зелений порошок з ароматом морського свіжого вітру, ніжних трав і терпких квітів, вершково-білої піни на хвилях прибою і високого пронизливо-серпневого неба ...

Особливості технологія маття:

  • листя за 3 тижні до збору вкривають від сонця, щоб збільшити концентрацію хлорофілу і амінокислот (L-теаніну), і зменшити вміст теїну, що дає гіркоту.
  • ручний збір і сортування,
  • обробка парою,
  • очищення від прожилок і стебел,

Підсумок - отримання концентрованої 100% суті зеленого чаю - тенча (Tencha). Далі масу повільно подрібнюють (лише 30 г на годину) на кам'яних жорнах і отримують шукану яскраво-зелену пудру.

Порошок маття має характерний свіжий «рослинно-морський» аромат – квіти, що розпускаються у весняному степу, і водорості, що підсихають на березі моря. При заварюванні колір зеленого нефриту набуває глибину. Смак настою трав'янистий пікантний з унікальним складним букетом завдяки хлорофілу і активним речовинам маття - скоріше «умами», ніж звичного чаю. Вишуканий сорт Окумідорі знаменитий м'якою гармонією суперечливих відтінків - нектарністю вершкових солодощів і солонуватою терпкістю з йодистим відтінком водоростей. Складний і незвичайний. Післясмак легке як тінь акації на мармуровому парапеті набережної, довгий як вечірня прогулянка по набережній і свіже як морський бриз.

Сорти:

«Удзи Білий Лотос» Uji «White Lotus (宇治 白蓮) - має яскраво виражені аромати квітів лотоса і зеленого горошку в післясмаку. Відмінне джерело вітамінів і амінокислот на весь день, ефективний для схуднення і гармонізації ваги.

«Рожевий бамбук з Удзи» - Uji «Rose Bamboo» (宇 治 「箬竹」) - популярний церемоніальний маття «початкового рівня», прекрасний як напій для щоденного вжитку. Має яскраво-зелений колір і м'який трохи терпкий смак без найменшої гіркоти, з вираженими тонами «водоростей», смак дуже чистий і свіжий.

«Удзи Ісузу» Uji «Isuzu (宇 治「 五十铃 」) - класичний вишуканий сорт церемоніальної категорії і найвищої якості, веде історію з 1600-х років і має бездоганну репутацію. Isuzu - названий по імені річки святилища Ісе - відмінний вибір для цінителів і добрий для першого знайомства з маття. Має насичений яскравий смак з терпкими і солодкими відтінками умами і легким горіховим відтінком. Баланс і гармонія.

«Удзи Аолан» Uji «Aolan» (宇 治 「青 岚」) - розкішний чай - аромат збитих вершків і вологого листя з ніжними рослинними нотками, відчуття першого ковтка - вибух теплого умами, за яким йде потік свіжості. Потім як хвилі на берег накочуються м'які пестячі смакові рецептори обертони солодощів і огортаючий довгий післясмак.

Маття містить кофеїн, амінокислоти, антиоксиданти, вітаміни. Активні речовини дарують спокій, енергію і гармонію. Маття долає депресію і стрес, працює як детокс, стимулює метаболізм, допомагає схудненню, активізує імунітет. Гарний протягом усього дня: вранці - м'яко бадьорить, вдень - тонізує, ввечері - розслаблює.

  1. Заварювання варіюється для «усу-тя» (повсякденна заварка - насичена, не дуже міцна) і «кой-тя» (більш густа і міцна, кремоподібна).
  2. Початок однаковий: нагрійте чаван (чашу) окропом, вилийте і витріть її насухо, бамбуковий віночок (часен) обдайте окропом - допомагає збиванню піни.
  3. Усу-тя: відміряйте в чаван маття - 0,5 чайної ложки або 1 бамбукова ложка часаку. Налийте 70-75 мл води (75 ° C). Енергійно збивайте часеном - спочатку повільно від країв, потім переходячи до центру до утворення піни.
  4. Кой-тя: 1 ч. ложка або 2 часаку на 50 мл. гарячої води (70-80 ° C). Збивати плавно до густої кремової консистенції.
  5. Вода м'яка: джерельна або бутильована.
  6. Час збивання - 2-3 хв.
  7. Температура води 75 ° С
  8. 2г маття на 70 мл води для усу-тя і 5 г на 50 мл - для кой-тя.

Як заварювати

Койта - міцний, густий, тягучий, заварений чай, який п'ють під час японської чайної церемонії. Орієнтовна концентрація 8-10 грам порошку на 100 мл води. І більш лаконічний і легкий - усутя, де на 100 мл води приходиться 2-3 грами чаю.

Маття заварюється двома способами.

Койта - міцний, густий, тягучий, заварений чай, який п'ють під час японської чайної церемонії. Орієнтовна концентрація 8-10 грам порошку на 100 мл води. І більш лаконічний і легкий - усутя, де на 100 мл води приходиться 2-3 грами чаю.

Відгуки покупців: 0

Даруємо 15 бонусних грн за кожний відгук

Ще ніхто не залишав відгук

Перейти на всі товари категорії

Зелений чай

Тип

Ціна

0грн

Немає в наявності

Доставка та оплата

  • delivery
    Доставка у будь-яке місто України за допомогою Нової Пошти
  • free-delivery
    Безкоштовна доставка на замовлення від 550 грн
  • apply/cash pay
    Оплачуйте при отриманні товару
  • apply/card pay
    Або онлайн за допомогою банківскої картки
  • apply/google pay
    Або онлайн за допомогою систем Apple/Google pay
facebook icon
instagram icon
telegram icon

Приймаємо до сплати: