Преміальний Чай Удзи Маття Окумідорі (Uji Matcha Okumidori)

Преміальний Чай Удзи Маття Окумідорі (Uji Matcha Okumidori)

star
star
star
star
star
Ще ніхто не залишив відгук
Код товару:721
Продано
SML01541.jpg
SML01535.jpg
ТипЦіна

грн

Немає в наявності

Відправити на ЗСУ


Придбай чай для ЗСУ

Ви можете зробити донат на ЗСУ, для цього поставте відмітку "відправити на ЗСУ" де вам треба буде сплатити його собівартість.
Ми регулярно передаємо чай від себе і тепер у вас з’явилась можливість доєднатись до збору і збільшити кількість відправленого чаю на ЗСУ. Відгуки від наших воїнів з передової дуже позитивні. Чай їм допомагає бути більш бадьорими та сконцентрованими.

Доставка та оплата

  • delivery
    Доставка у будь-яке місто України за допомогою Нової Пошти
  • free-delivery
    Безкоштовна доставка на замовлення від 550 грн
  • apply/cash pay
    Оплачуйте при отриманні товару
  • apply/card pay
    Або онлайн за допомогою банківскої картки
  • apply/google pay
    Або онлайн за допомогою систем Apple/Google pay

Особливості

Чайний шлях

Новачок

Майстер

Бадьорість

8

Післясмак

7

Смак

9

Характеристики

Рік врожаю

2020

Регіон

Япония, Удзи

Опис

Преміальний Удзи Маття Окумідорі (Uji Matcha Okumidori) церемоніального класу

  • Традиційний японський порошковий зелений чай маття (матча), 抹茶, - «розтертий чай».
  • Сорт «Окумідорі» робиться з тенча (суцільного листя, зібраного після тритижневого спеціального затінення, має високу концентрацію хлорофілу).
  • Походження: Японія, Удзи, префектура Кіото, збір 2020.

Історія маття яскрава як еuо нефритово-смарагдовий колір, багата як його незвичайний смак і довга, як корінь чайного куща на схилах гір префектури Кіото. Вона починається при імператорах китайської династії Тан (618-907), розквітає при Сун (960-1279). Буддійські ченці любили маття: заварювання було на благо живих істот, рухи часену збільшували гармонію, а густий настій давав енергію для медитацій. У «Правилах чистоти монастиря Чань» («Чаньюань цинги» 1103 р.) описувалися ритуали маття. У 12 в дзенский монах Ейсай приніс буддизм, маття і чайну церемонію в Японію, де вони міцно увійшли в культуру, мистецтво і придворні покої. А з острівної Японії - у великий світ. Який дуже полюбив зелений порошок з ароматом морського свіжого вітру, ніжних трав і терпких квітів, вершково-білої піни на хвилях прибою і високого пронизливо-серпневого неба ...

Особливості технологія маття:

  • листя за 3 тижні до збору вкривають від сонця, щоб збільшити концентрацію хлорофілу і амінокислот (L-теаніну), і зменшити вміст теїну, що дає гіркоту.
  • ручний збір і сортування,
  • обробка парою,
  • очищення від прожилок і стебел,

Підсумок - отримання концентрованої 100% суті зеленого чаю - тенча (Tencha). Далі масу повільно подрібнюють (лише 30 г на годину) на кам'яних жорнах і отримують шукану яскраво-зелену пудру.

Порошок маття має характерний свіжий «рослинно-морський» аромат – квіти, що розпускаються у весняному степу, і водорості, що підсихають на березі моря. При заварюванні колір зеленого нефриту набуває глибину. Смак настою трав'янистий пікантний з унікальним складним букетом завдяки хлорофілу і активним речовинам маття - скоріше «умами», ніж звичного чаю. Вишуканий сорт Окумідорі знаменитий м'якою гармонією суперечливих відтінків - нектарністю вершкових солодощів і солонуватою терпкістю з йодистим відтінком водоростей. Складний і незвичайний. Післясмак легке як тінь акації на мармуровому парапеті набережної, довгий як вечірня прогулянка по набережній і свіже як морський бриз.

Сорти:

«Удзи Білий Лотос» Uji «White Lotus (宇治 白蓮) - має яскраво виражені аромати квітів лотоса і зеленого горошку в післясмаку. Відмінне джерело вітамінів і амінокислот на весь день, ефективний для схуднення і гармонізації ваги.

«Рожевий бамбук з Удзи» - Uji «Rose Bamboo» (宇 治 「箬竹」) - популярний церемоніальний маття «початкового рівня», прекрасний як напій для щоденного вжитку. Має яскраво-зелений колір і м'який трохи терпкий смак без найменшої гіркоти, з вираженими тонами «водоростей», смак дуже чистий і свіжий.

«Удзи Ісузу» Uji «Isuzu (宇 治「 五十铃 」) - класичний вишуканий сорт церемоніальної категорії і найвищої якості, веде історію з 1600-х років і має бездоганну репутацію. Isuzu - названий по імені річки святилища Ісе - відмінний вибір для цінителів і добрий для першого знайомства з маття. Має насичений яскравий смак з терпкими і солодкими відтінками умами і легким горіховим відтінком. Баланс і гармонія.

«Удзи Аолан» Uji «Aolan» (宇 治 「青 岚」) - розкішний чай - аромат збитих вершків і вологого листя з ніжними рослинними нотками, відчуття першого ковтка - вибух теплого умами, за яким йде потік свіжості. Потім як хвилі на берег накочуються м'які пестячі смакові рецептори обертони солодощів і огортаючий довгий післясмак.

Маття містить кофеїн, амінокислоти, антиоксиданти, вітаміни. Активні речовини дарують спокій, енергію і гармонію. Маття долає депресію і стрес, працює як детокс, стимулює метаболізм, допомагає схудненню, активізує імунітет. Гарний протягом усього дня: вранці - м'яко бадьорить, вдень - тонізує, ввечері - розслаблює.

  1. Заварювання варіюється для «усу-тя» (повсякденна заварка - насичена, не дуже міцна) і «кой-тя» (більш густа і міцна, кремоподібна).
  2. Початок однаковий: нагрійте чаван (чашу) окропом, вилийте і витріть її насухо, бамбуковий віночок (часен) обдайте окропом - допомагає збиванню піни.
  3. Усу-тя: відміряйте в чаван маття - 0,5 чайної ложки або 1 бамбукова ложка часаку. Налийте 70-75 мл води (75 ° C). Енергійно збивайте часеном - спочатку повільно від країв, потім переходячи до центру до утворення піни.
  4. Кой-тя: 1 ч. ложка або 2 часаку на 50 мл. гарячої води (70-80 ° C). Збивати плавно до густої кремової консистенції.
  5. Вода м'яка: джерельна або бутильована.
  6. Час збивання - 2-3 хв.
  7. Температура води 75 ° С
  8. 2г маття на 70 мл води для усу-тя і 5 г на 50 мл - для кой-тя.

Як заварювати

Койта - міцний, густий, тягучий, заварений чай, який п'ють під час японської чайної церемонії. Орієнтовна концентрація 8-10 грам порошку на 100 мл води. І більш лаконічний і легкий - усутя, де на 100 мл води приходиться 2-3 грами чаю.

Маття заварюється двома способами.

Койта - міцний, густий, тягучий, заварений чай, який п'ють під час японської чайної церемонії. Орієнтовна концентрація 8-10 грам порошку на 100 мл води. І більш лаконічний і легкий - усутя, де на 100 мл води приходиться 2-3 грами чаю.

Відгуки покупців: 0

Даруємо 15 бонусних грн за кожний відгук

Ще ніхто не залишав відгук

Перейти на всі товари категорії

Зелений чай
ТипЦіна

грн

Немає в наявності

Відправити на ЗСУ


Придбай чай для ЗСУ

Ви можете зробити донат на ЗСУ, для цього поставте відмітку "відправити на ЗСУ" де вам треба буде сплатити його собівартість.
Ми регулярно передаємо чай від себе і тепер у вас з’явилась можливість доєднатись до збору і збільшити кількість відправленого чаю на ЗСУ. Відгуки від наших воїнів з передової дуже позитивні. Чай їм допомагає бути більш бадьорими та сконцентрованими.

Доставка та оплата

  • delivery
    Доставка у будь-яке місто України за допомогою Нової Пошти
  • free-delivery
    Безкоштовна доставка на замовлення від 550 грн
  • apply/cash pay
    Оплачуйте при отриманні товару
  • apply/card pay
    Або онлайн за допомогою банківскої картки
  • apply/google pay
    Або онлайн за допомогою систем Apple/Google pay
facebook icon
instagram icon
telegram icon
Приймаємо до сплати:
Наразі на сайті проводяться технічні роботи.

Щоб оформити замовлення будь-ласка напишіть нам наіn[email protected]чи у месенджери+38 (068) 609-69-69

Просимо вибачення за тимчасові незручності.