Преміальний Чай Удзи Маття Туа Чан (Uji Touchun)

Преміальний Чай Удзи Маття Туа Чан (Uji Touchun)

star
star
star
star
star

Ще ніхто не залишив відгук

Код товару:720

Продано

SML01293.jpg
SML01298.jpg

Тип

Ціна

0грн

Немає в наявності

Доставка та оплата

  • delivery
    Доставка у будь-яке місто України за допомогою Нової Пошти
  • free-delivery
    Безкоштовна доставка на замовлення від 550 грн
  • apply/cash pay
    Оплачуйте при отриманні товару
  • apply/card pay
    Або онлайн за допомогою банківскої картки
  • apply/google pay
    Або онлайн за допомогою систем Apple/Google pay

Особливості

Чайний шлях

Новачок

Майстер

Бадьорість

9

Післясмак

6

Смак

8

Характеристики

Рік врожаю

2020

Регіон

Япония, Удзи

Опис

  • Традиційний японський порошковий чай маття (матча), 抹茶, перекладається як «розтертий чай».
  • Зелений чай маття «церемоніальної» категорії з листя тенча (що зазнало затінення при дозріванні і отримало максимальну концентрацію хлорофілу).
  • Походження: Японія, Удзи, префектура Кіото, збір 2020.

Історія маття сягає корінням часів китайської династії Тан (618-907), набираючи популярності за часів Сун (960-1279). Етикет чайних церемоній описується в «Чаньюань цингуй» (Правила чистоти монастиря Чань, 1103 г.). В Японії і сам буддизм, і порошковий чай, і чайна церемонія були принесені в 12 в. майстром дзену Ейсаєм. І звідки пішли по світу. В Японії чайна церемонія стала важливим елементом культури, маття міцно влаштувався в аристократичних і імператорських колах. Глобальний інтерес до чаю матча в світі став його справжнім ренесансом.

Технологія маття має особливості. В першу чергу - методи вирощування - рослина протягом трьох тижнів перед збором врожаю позбавляється сонця, щоб збільшити вміст хлорофілу і амінокислот, особливо L-теаніну. Листя збирають вручну, сортують, обробляють парою, сушать, очищають від жилок, отримуючи в результаті 100% речовину зеленого чаю - тенча (Tencha). Сировина повільно подрібнюється на кам'яних млинах для отримання яскраво-зеленого порошку - чистої чайної суті.

  1. Сухий маття має характерний ніжний і інтенсивний аромат.
  2. Заварений - теплий нефритово-зелений колір з ясно-смарагдовою пінкою.
  3. Смак яскравий, інтенсивний, м'який, рослинний, терпкий, але не гіркий. Через високий вміст хлорофілу і амінокислот, маття має унікальний букет солодкого і відстроченого трохи солонуватого відчуття умами. Зачаровує і навіть є дещо дивним: інтенсивна свіжість моря і водоростей, прянощі і м'ятний холодок, сіль і мед ... У довгому післясмаку - солодкувата терпкість умами і свіжість морського бризу, шерех припливу, присмак моря на губах і солоний вітер.
  4. Містить кофеїн, висококонцентровані вільні амінокислоти, антиоксиданти (катехіни), вітаміни С і В та ін. L-теанин дозволяє кофеїну повільно вивільнятися в кровотік, створюючи стан спокійного усвідомлення і розслабленою енергії. Маття знижує занепокоєння і зміцнює силу духу. Хлорофіл - потужний засіб детоксикації, його регулярне вживання покращує метаболізм, сприяє схудненню, захищає від бактерій і вірусів, усуває неприємні запахи і дає безліч переваг для здоров'я.
  5. Маття варто пити протягом дня, вранці - дає заряд бадьорості, вдень - тонізує і підтримує активність, ввечері - приємно розслабляє.

Як заварювати? Зігрійте чаван (чашу) окропом, вилийте і витріть насухо, віночок обдайте окропом. Для усу-тя - повсякденної насиченої, но не дуже міцної заварки - 0,5 чайної ложки або 1 часаку (спеціальна бамбукова ложка) порошку матчу. Налійте 70-75 мл води (75°C). Збивайте енергійно за допомогою бамбукового віночка (часен). Почніть охоплюючими (не круговими, а скоріше М-образними) рухами від країв, у міру утворення піни треба поступово переносити збивання до центру. Для кой-тя - більш густої міцної кремообразной заварки - 1 ч.ложка або 2 часаку на 50 мл. гарячої води (70-80 ° C). Збивати плавно до тягуче-кремової консистенції.

  • Вода м'яка: джерельна або бутильована.
  • Час збивання - 2-3 хв.
  • Температура води 75 ° С
  • 2 г порошку на 70 мл води для усу-тя і 5 г на 50 мл - для кой-тя.

Як заварювати

Койта - міцний, густий, тягучий, заварений чай, який п'ють під час японської чайної церемонії. Орієнтовна концентрація 8-10 грам порошку на 100 мл води. І більш лаконічний і легкий - усутя, де на 100 мл води приходиться 2-3 грами чаю.

Маття заварюється двома способами.

Койта - міцний, густий, тягучий, заварений чай, який п'ють під час японської чайної церемонії. Орієнтовна концентрація 8-10 грам порошку на 100 мл води. І більш лаконічний і легкий - усутя, де на 100 мл води приходиться 2-3 грами чаю.

Відгуки покупців: 0

Даруємо 15 бонусних грн за кожний відгук

Ще ніхто не залишав відгук

Перейти на всі товари категорії

Зелений чай

Тип

Ціна

0грн

Немає в наявності

Доставка та оплата

  • delivery
    Доставка у будь-яке місто України за допомогою Нової Пошти
  • free-delivery
    Безкоштовна доставка на замовлення від 550 грн
  • apply/cash pay
    Оплачуйте при отриманні товару
  • apply/card pay
    Або онлайн за допомогою банківскої картки
  • apply/google pay
    Або онлайн за допомогою систем Apple/Google pay
facebook icon
instagram icon
telegram icon

Приймаємо до сплати: