Преміальний Чай Удзи Маття Туа Чан (Uji Touchun)

Преміальний Чай Удзи Маття Туа Чан (Uji Touchun)

star
star
star
star
star
Ще ніхто не залишив відгук
Код товару:720
Продано
SML01293.jpg
SML01298.jpg
ТипЦіна

грн

Немає в наявності

Відправити на ЗСУ


Придбай чай для ЗСУ

Ви можете зробити донат на ЗСУ, для цього поставте відмітку "відправити на ЗСУ" де вам треба буде сплатити його собівартість.
Ми регулярно передаємо чай від себе і тепер у вас з’явилась можливість доєднатись до збору і збільшити кількість відправленого чаю на ЗСУ. Відгуки від наших воїнів з передової дуже позитивні. Чай їм допомагає бути більш бадьорими та сконцентрованими.

Доставка та оплата

  • delivery
    Доставка у будь-яке місто України за допомогою Нової Пошти
  • free-delivery
    Безкоштовна доставка на замовлення від 550 грн
  • apply/cash pay
    Оплачуйте при отриманні товару
  • apply/card pay
    Або онлайн за допомогою банківскої картки
  • apply/google pay
    Або онлайн за допомогою систем Apple/Google pay

Особливості

Чайний шлях

Новачок

Майстер

Бадьорість

9

Післясмак

6

Смак

8

Характеристики

Рік врожаю

2020

Регіон

Япония, Удзи

Опис

  • Традиційний японський порошковий чай маття (матча), 抹茶, перекладається як «розтертий чай».
  • Зелений чай маття «церемоніальної» категорії з листя тенча (що зазнало затінення при дозріванні і отримало максимальну концентрацію хлорофілу).
  • Походження: Японія, Удзи, префектура Кіото, збір 2020.

Історія маття сягає корінням часів китайської династії Тан (618-907), набираючи популярності за часів Сун (960-1279). Етикет чайних церемоній описується в «Чаньюань цингуй» (Правила чистоти монастиря Чань, 1103 г.). В Японії і сам буддизм, і порошковий чай, і чайна церемонія були принесені в 12 в. майстром дзену Ейсаєм. І звідки пішли по світу. В Японії чайна церемонія стала важливим елементом культури, маття міцно влаштувався в аристократичних і імператорських колах. Глобальний інтерес до чаю матча в світі став його справжнім ренесансом.

Технологія маття має особливості. В першу чергу - методи вирощування - рослина протягом трьох тижнів перед збором врожаю позбавляється сонця, щоб збільшити вміст хлорофілу і амінокислот, особливо L-теаніну. Листя збирають вручну, сортують, обробляють парою, сушать, очищають від жилок, отримуючи в результаті 100% речовину зеленого чаю - тенча (Tencha). Сировина повільно подрібнюється на кам'яних млинах для отримання яскраво-зеленого порошку - чистої чайної суті.

  1. Сухий маття має характерний ніжний і інтенсивний аромат.
  2. Заварений - теплий нефритово-зелений колір з ясно-смарагдовою пінкою.
  3. Смак яскравий, інтенсивний, м'який, рослинний, терпкий, але не гіркий. Через високий вміст хлорофілу і амінокислот, маття має унікальний букет солодкого і відстроченого трохи солонуватого відчуття умами. Зачаровує і навіть є дещо дивним: інтенсивна свіжість моря і водоростей, прянощі і м'ятний холодок, сіль і мед ... У довгому післясмаку - солодкувата терпкість умами і свіжість морського бризу, шерех припливу, присмак моря на губах і солоний вітер.
  4. Містить кофеїн, висококонцентровані вільні амінокислоти, антиоксиданти (катехіни), вітаміни С і В та ін. L-теанин дозволяє кофеїну повільно вивільнятися в кровотік, створюючи стан спокійного усвідомлення і розслабленою енергії. Маття знижує занепокоєння і зміцнює силу духу. Хлорофіл - потужний засіб детоксикації, його регулярне вживання покращує метаболізм, сприяє схудненню, захищає від бактерій і вірусів, усуває неприємні запахи і дає безліч переваг для здоров'я.
  5. Маття варто пити протягом дня, вранці - дає заряд бадьорості, вдень - тонізує і підтримує активність, ввечері - приємно розслабляє.

Як заварювати? Зігрійте чаван (чашу) окропом, вилийте і витріть насухо, віночок обдайте окропом. Для усу-тя - повсякденної насиченої, но не дуже міцної заварки - 0,5 чайної ложки або 1 часаку (спеціальна бамбукова ложка) порошку матчу. Налійте 70-75 мл води (75°C). Збивайте енергійно за допомогою бамбукового віночка (часен). Почніть охоплюючими (не круговими, а скоріше М-образними) рухами від країв, у міру утворення піни треба поступово переносити збивання до центру. Для кой-тя - більш густої міцної кремообразной заварки - 1 ч.ложка або 2 часаку на 50 мл. гарячої води (70-80 ° C). Збивати плавно до тягуче-кремової консистенції.

  • Вода м'яка: джерельна або бутильована.
  • Час збивання - 2-3 хв.
  • Температура води 75 ° С
  • 2 г порошку на 70 мл води для усу-тя і 5 г на 50 мл - для кой-тя.

Як заварювати

Койта - міцний, густий, тягучий, заварений чай, який п'ють під час японської чайної церемонії. Орієнтовна концентрація 8-10 грам порошку на 100 мл води. І більш лаконічний і легкий - усутя, де на 100 мл води приходиться 2-3 грами чаю.

Маття заварюється двома способами.

Койта - міцний, густий, тягучий, заварений чай, який п'ють під час японської чайної церемонії. Орієнтовна концентрація 8-10 грам порошку на 100 мл води. І більш лаконічний і легкий - усутя, де на 100 мл води приходиться 2-3 грами чаю.

Відгуки покупців: 0

Даруємо 15 бонусних грн за кожний відгук

Ще ніхто не залишав відгук

Перейти на всі товари категорії

Зелений чай
ТипЦіна

грн

Немає в наявності

Відправити на ЗСУ


Придбай чай для ЗСУ

Ви можете зробити донат на ЗСУ, для цього поставте відмітку "відправити на ЗСУ" де вам треба буде сплатити його собівартість.
Ми регулярно передаємо чай від себе і тепер у вас з’явилась можливість доєднатись до збору і збільшити кількість відправленого чаю на ЗСУ. Відгуки від наших воїнів з передової дуже позитивні. Чай їм допомагає бути більш бадьорими та сконцентрованими.

Доставка та оплата

  • delivery
    Доставка у будь-яке місто України за допомогою Нової Пошти
  • free-delivery
    Безкоштовна доставка на замовлення від 550 грн
  • apply/cash pay
    Оплачуйте при отриманні товару
  • apply/card pay
    Або онлайн за допомогою банківскої картки
  • apply/google pay
    Або онлайн за допомогою систем Apple/Google pay
facebook icon
instagram icon
telegram icon
Приймаємо до сплати:
Наразі на сайті проводяться технічні роботи.

Щоб оформити замовлення будь-ласка напишіть нам наі[email protected]чи у месенджери+38 (068) 609-69-69

Просимо вибачення за тимчасові незручності.