грн
Немає в наявності
Відправити на ЗСУ
Ви можете зробити донат на ЗСУ, для цього поставте відмітку "відправити на ЗСУ" де вам треба буде сплатити його собівартість.
Ми регулярно передаємо чай від себе і тепер у вас з’явилась можливість доєднатись до збору і збільшити кількість відправленого чаю на ЗСУ. Відгуки від наших воїнів з передової дуже позитивні. Чай їм допомагає бути більш бадьорими та сконцентрованими.
Доставка та оплата
Особливості
Чайний шлях
Новачок
Майстер
Бадьорість
9
Післясмак
6
Смак
8
Характеристики
Рік врожаю
2020
Регіон
Япония, Удзи
Опис
Історія маття сягає корінням часів китайської династії Тан (618-907), набираючи популярності за часів Сун (960-1279). Етикет чайних церемоній описується в «Чаньюань цингуй» (Правила чистоти монастиря Чань, 1103 г.). В Японії і сам буддизм, і порошковий чай, і чайна церемонія були принесені в 12 в. майстром дзену Ейсаєм. І звідки пішли по світу. В Японії чайна церемонія стала важливим елементом культури, маття міцно влаштувався в аристократичних і імператорських колах. Глобальний інтерес до чаю матча в світі став його справжнім ренесансом.
Технологія маття має особливості. В першу чергу - методи вирощування - рослина протягом трьох тижнів перед збором врожаю позбавляється сонця, щоб збільшити вміст хлорофілу і амінокислот, особливо L-теаніну. Листя збирають вручну, сортують, обробляють парою, сушать, очищають від жилок, отримуючи в результаті 100% речовину зеленого чаю - тенча (Tencha). Сировина повільно подрібнюється на кам'яних млинах для отримання яскраво-зеленого порошку - чистої чайної суті.
Як заварювати? Зігрійте чаван (чашу) окропом, вилийте і витріть насухо, віночок обдайте окропом. Для усу-тя - повсякденної насиченої, но не дуже міцної заварки - 0,5 чайної ложки або 1 часаку (спеціальна бамбукова ложка) порошку матчу. Налійте 70-75 мл води (75°C). Збивайте енергійно за допомогою бамбукового віночка (часен). Почніть охоплюючими (не круговими, а скоріше М-образними) рухами від країв, у міру утворення піни треба поступово переносити збивання до центру. Для кой-тя - більш густої міцної кремообразной заварки - 1 ч.ложка або 2 часаку на 50 мл. гарячої води (70-80 ° C). Збивати плавно до тягуче-кремової консистенції.
Як заварювати
Маття заварюється двома способами.
Койта - міцний, густий, тягучий, заварений чай, який п'ють під час японської чайної церемонії. Орієнтовна концентрація 8-10 грам порошку на 100 мл води. І більш лаконічний і легкий - усутя, де на 100 мл води приходиться 2-3 грами чаю.
Відгуки покупців: 0
Ще ніхто не залишав відгук
Схожі товари
Схожі товари
Схожі товари
Схожі товари
Аксесуари
Аксесуари
Аксесуари
Аксесуари
Перейти на всі товари категорії
Зелений чайгрн
Немає в наявності
Відправити на ЗСУ
Ви можете зробити донат на ЗСУ, для цього поставте відмітку "відправити на ЗСУ" де вам треба буде сплатити його собівартість.
Ми регулярно передаємо чай від себе і тепер у вас з’явилась можливість доєднатись до збору і збільшити кількість відправленого чаю на ЗСУ. Відгуки від наших воїнів з передової дуже позитивні. Чай їм допомагає бути більш бадьорими та сконцентрованими.
Доставка та оплата
Щоб оформити замовлення будь-ласка напишіть нам наі[email protected]чи у месенджери+38 (068) 609-69-69