Чай Удзі матча Dai San

Чай Удзі матча Dai San

Код товару:259

Продано

253.png
254.png
255.png

Тип

Ціна

0грн

Немає в наявності

Доставка та оплата

  • delivery
    Доставка у будь-яке місто України за допомогою Нової Пошти
  • free-delivery
    Безкоштовна доставка на замовлення від 550 грн
  • apply/cash pay
    Оплачуйте при отриманні товару
  • apply/card pay
    Або онлайн за допомогою банківскої картки
  • apply/google pay
    Або онлайн за допомогою систем Apple/Google pay

Особливості

Чайний шлях

Новачок

Майстер

Смак

8

Імунітет

8

Обмін речовин

8

Характеристики

Рік

2019 февраль

Регіон

Киото, Удзи

Опис

Удзі матча - еталонний порошковий чай, органічно вирощений і зібраний за традиційною технологією в передмісті Кіото - Удзі. Удзі матча Dai San - чудовий вибір в якості своєрідного провідника в дивовижний світ японських чаїв. Органічна матча Dai San - ідеальний вибір для щоденної чайної медитації і гастрономічних експериментів. Нектароподібна структура чайної фракції і витончена чайна мелодія морського смаку умамі в своїй синергії створюють еталонний смак і розуміння самобутності японського порошкового чаю з Удзі. Удзі - колиска чайної культури Японії, і головний ареал виробництва найдорожчих і витончених чаїв в країні сакури і катани. Історія любить метаморфози, тож становлення японської чайної культури слід шукати в Китаї. Чернець Ейсай, засновник школи дзен Ріндзай, привіз з Піднебесної не тільки сутри Будди, а й насіння чаю - заснувавши в горах Удзі перший японський чайний сад.

Сьогодні, в садах Удзі з десяти еталонних різновидів чайних дерев Ябукіта виробляють традиційний еталонний і кращий матча в Японії. Насолодившись ароматом і смаком органічного Удзі матча, можна отримати автентичне уявлення про те, яким був оригінальний матча часів самураїв і сьогунів, коли Кіото був ще столицею Японії, і тільки чай з Удзі вважався справжнім чаєм.

Чайне виробництво в Удзі має свою унікальну технологію створення м'якого, корисного чаю, з витонченим нектарним смаком та ароматом. Наприкінці епохи Едо чайні майстри з Удзі помітили, що чай вирощений в тіні має дуже м'який, морський смак унамі. Біохімія процесу пов'язана з тим, що затіненае рослина виділяє більше амінокислот і хлорофілу. Тож чайний лист, вирощений в тіні, має більш яскравий смарагдовий колір, витонченіший аромат і правдивий нектарний смак, якщо порівнювати з вирощеним на сонці чаєм.

Особливості вирощування за технологією “затіненості”: -за 10-20 днів до збору чаю, в залежності від погоди, рослини накривають солом'яним навісом Тана, прозорість якого становить 20%; - за 3-4 дні до збору чаю відсоток затіненості навісу Тана збільшується до 5% прозорості, щоб стимулювати біохімічні реакції в весняному чайному листі.

Зі зменшенням сонячного світла чайне листя накопичує більше хлорофілу, теаніну і амінокислот. Однак, для створення еталонного смаку умамі Удзі Матча лише одного затінення недостатньо, - необхідно ще збагатити грунт органічними азотними добривами, на основі компосту і водоростей - для збільшення амінокислот і теаніну в чайному листі.

В Японії органічним чаєм може вважається тільки лист, вирощений за принципами традиційного землеробства, без застосування пестицидів. Цей факт істотно впливає на ціноутворення органічного Матча, оскільки компостні добрива в кілька разів дорожчі за штучний азот. Після ручного збору найкращих смарагдових листочків купаж швидко пропарюють протягом 20 секунд для запобігання втрати аромату, смаку і задля зупинки окислювальних процесів в листі чаю. Обробка паром і делікатна сушка перетворюють чайний лист в тенча, чистий лист без стебел. Лист тенча розрізають на 5-ти мм фрагменти і готують для подрібнення на кам'яному млині.

Кам'яні жорна перетворюють тенча в чайний порошок з мінімальною фракцією. Дрібний, кам'яний помел розкриває глибокий смак чаю,допомагаючи проявити найтонші нюанси смаку і аромату Удзі матча. Ретельне шліфування і постійна температура кам'яного круга (приблизно 45 градусів для запобігання окислення і втрати ароматично-смакових якостей) дозволяють розтирати приблизно 40-45 грамів чаю на годину.

Як заварювати

Койта - міцний, густий, тягучий, заварений чай, який п'ють під час японської чайної церемонії. Орієнтовна концентрація 8-10 грам порошку на 100 мл води. І більш лаконічний і легкий - усутя, де на 100 мл води приходиться 2-3 грами чаю.

Маття заварюється двома способами.

Койта - міцний, густий, тягучий, заварений чай, який п'ють під час японської чайної церемонії. Орієнтовна концентрація 8-10 грам порошку на 100 мл води. І більш лаконічний і легкий - усутя, де на 100 мл води приходиться 2-3 грами чаю.

Відгуки покупців: 2(Середня оцінка: 4.3)

Даруємо 15 бонусних грн за кожний відгук

Надзвичайно:4.6

Люблю маття за эффект бодрости. Пробовала другие сорта (более дешёвые), без молока пить сложновато , вкус специфический у чая. Данный же чай превосходит по вкусу в разы и прекрасно смакует без молока. Бодрит превосходно. Магазин Дао работает тоже отменно.

Відмінно:4

Якісний японський маття, вироблений в провінції Удзі. Тонкий, приємний смак. Чудовий медитативний ефект. Дійшов до цього розуміння не одразу, бо знадобився певний час для досягнення вправності у заварюванні. Тепер - це один із найбільш улюблених чаїв. Хоча, зізнаюсь, після першої дегустації був на межі розчарування. А все через неправильний підхід до приготування маття.

Перейти на всі товари категорії

Зелений чай

Тип

Ціна

0грн

Немає в наявності

Доставка та оплата

  • delivery
    Доставка у будь-яке місто України за допомогою Нової Пошти
  • free-delivery
    Безкоштовна доставка на замовлення від 550 грн
  • apply/cash pay
    Оплачуйте при отриманні товару
  • apply/card pay
    Або онлайн за допомогою банківскої картки
  • apply/google pay
    Або онлайн за допомогою систем Apple/Google pay
facebook icon
instagram icon
telegram icon

Приймаємо до сплати: