Чай Удзи Маття сорт Асахіна (Uji Matcha Asahina)

Чай Удзи Маття сорт Асахіна (Uji Matcha Asahina)

star
star
star
star
star

Ще ніхто не залишив відгук

Код товару:722

Закінчується

Новинка

Вибір ДАО

SML01521.jpg
SML01530.jpg
SML01516.jpg

Тип

Ціна

2500грн

Є в наявності

Доставка та оплата

  • delivery
    Доставка у будь-яке місто України за допомогою Нової Пошти
  • free-delivery
    Безкоштовна доставка на замовлення від 550 грн
  • apply/cash pay
    Оплачуйте при отриманні товару
  • apply/card pay
    Або онлайн за допомогою банківскої картки
  • apply/google pay
    Або онлайн за допомогою систем Apple/Google pay

Особливості

Чайний шлях

Новачок

Майстер

Бадьорість

8

Післясмак

7

Смак

9

Характеристики

Рік врожаю

2020

Регіон

Япония, Удзи

Опис

Удзи Маття сорт Асахіна (Uji Matcha Asahina) церемоніального (вищого) класу

  • Традиційний японський зелений порошковий чай маття (матча), 抹茶, в перекладі «розтертий чай», «церемоніальної» категорії.
  • Сорт «Асахіна» з тенча (суцільного листя, що зазнало спеціального затінення при дозріванні, з максимальною концентрацією хлорофілу).
  • Походження: Японія, Удзи, префектура Кіото, збір 2020.

Як чайний кущ чіпкими корінням глибоко йде в ущелини гірських ґрунтів, так історія маття втрачається в давніх часах китайської династії Тан (618-907), розквітаючи при Сун (960-1279). Буддійські ченці любили маття, рухі часену збільшували гармонію всесвіту, а нефритовий густий настій давав сили для довгих медитацій. У «Чаньюань цингуй» (Правила чистоти монастиря Чань, 1103 г.) докладно описувалося все щодо чаю. Буддизм разом з маття і чайною церемонією прийшов в 12 в в Японію разом з дзенським ченцем Ейсаєм. Там чайна церемонія стала значущим культурним феноменом, а маття міцно увійшов в світ аристократів і імператорського двору. А звідки - у великий світ. Де тепер спостерігається великий інтерес до зеленого порошку, чий аромат нагадує про свіжій морський вітерець, ніжні трави, терпко-квіткову полуденну спекуі вершково-білу піну на неквапливих хвилях прибою ...

Особливості технологія маття:

  • методи вирощування - листя позбавляють сонця за 3 тижні до збору, щоб збільшити вміст хлорофілу і амінокислот, особливо L-теаніна.
  • ручний збір і сортування,
  • обробка парою і сушіння,
  • очищення від жилок,

В результаті концентрується 100% суть чаю - тенча (Tencha), її подрібнюють (30 г / год) на кам'яних млинах і отримують той самий яскраво-зелений порошок.

Сухий маття з характерним ніжним і інтенсивним «квітково-морським» ароматом. При заварюванні колір зеленого нефриту посилюється. Збита пінка світліша. Смак настою інтенсивний, яскраво виражений «умами» - унікальний складний букет солодкого і трохи солоноватого поєднання, завдяки присутності хлорофілу і амінокислот, м'який, рослинний, терпкий з відтінком морських водоростей. З першого ковтка викликає шквал відчуттів: як перший ковток витриманого вина, перший шматочок гіркого шоколаду - складно і захоплююче. Піна має бархатисту текстуру і свіжий вершково-солонуватий смак з нотками трав. Легке йодисте післясмак.

Сорти:

Qinghai White «Білий Цинхай» - вишуканий букет характеризується більш вираженим щільним післясмаком, солодкуватої основою з відтінками солоного смаженого кунжуту.

Isuzu «Ісузу» - класичний витончений матчу названий по імені річки святилища Ісе «п'ятдесят дзвонів», має сміливий рішучий характер і насичений яскравий смак з терпкими відтінками умами.

White Wish «Бажана білизна» - чай з ніжним збалансованим чистим смаком - виражена бездоганність, яку не можна не полюбити з першого ж ковтка.

Lin Xi (Лін Сі) «Хвойний ліс» - акорд деревних і хвойних відтінків в щільній свіжої і пряної основі, трохи огірка в послевскусіі.

Hou Xi (Хо Си) «Нефритовий вогонь» - автентичний сорт з відтінком терпкості, свіжості і яскравих водорослевих відтінків, схиляється більше до умами, ніж до солодощі.

Lanshan (Ланшань) - ніжний слідкувати-вершковий смак з балансом свіжості та гостроти, більше йде в солодкість, ніж умами.

Cui Lan (Ку Лан) - має яскраво виражені аромати квітів лотоса і зеленого горошку в післясмаку.

Маття містить кофеїн, амінокислоти, антиоксиданти (катехіни), вітаміни С і В тощо. Активні речовини дарують спокій, гармонію і енергію без нервозності. Знімає неспокій і бореться з депресією. Хлорофіл - потужний детокс, покращує метаболізм, сприяє схудненню, захищає від інфекцій.

Маття варто пити протягом дня, вранці - дає заряд бадьорості, вдень - тонізує і підтримує активність, ввечері - приємно розслабляє.

  1. Як заварювати? Зігрійте чаван (чашу) окропом, вилийте і витріть насухо, віночок обдайте окропом.
  2. Усу-тя - повсякденна заварка - насичена, але неміцна: відміряйте в чаван маття - 0,5 чайної ложки або 1 бамбукова ложка часаку. Налийте 70-75 мл води (75°C). 3. Енергійно збивайте бамбуковим віночком (часен). Спочатку повільніше, від країв, не круговими, а М-образними рухами, поступово переходячи до центру.
  3. Кой-тя - густіша і міцна кремообразная заварка - 1 ч. ложка або 2 часаку маття на 50 мл. гарячої води (70-80°C). Збивати плавно до густої кремової консистенції.
  4. Вода м'яка: джерельна або бутильована.
  5. Час збивання - 2-3 хв.
  6. Температура води 75 ° С
  7. 2 г порошку на 70 мл води для усу-тя і 5 г на 50 мл - для кой-тя.

Як заварювати

Койта - міцний, густий, тягучий, заварений чай, який п'ють під час японської чайної церемонії. Орієнтовна концентрація 8-10 грам порошку на 100 мл води. І більш лаконічний і легкий - усутя, де на 100 мл води приходиться 2-3 грами чаю.

Маття заварюється двома способами.

Койта - міцний, густий, тягучий, заварений чай, який п'ють під час японської чайної церемонії. Орієнтовна концентрація 8-10 грам порошку на 100 мл води. І більш лаконічний і легкий - усутя, де на 100 мл води приходиться 2-3 грами чаю.

Відгуки покупців: 0

Даруємо 15 бонусних грн за кожний відгук

Ще ніхто не залишав відгук

Перейти на всі товари категорії

Зелений чай

Тип

Ціна

2500грн

Є в наявності

Доставка та оплата

  • delivery
    Доставка у будь-яке місто України за допомогою Нової Пошти
  • free-delivery
    Безкоштовна доставка на замовлення від 550 грн
  • apply/cash pay
    Оплачуйте при отриманні товару
  • apply/card pay
    Або онлайн за допомогою банківскої картки
  • apply/google pay
    Або онлайн за допомогою систем Apple/Google pay
facebook icon
instagram icon
telegram icon

Приймаємо до сплати: