Знайдено товарів - 0
Цей чай з'явився в 1900 році, але вже в 2004 році отримав звання «імператор чаїв» на міжнародній виставці China Tea Expo. І це справді досягнення, адже для китайського чаю 100 років - це ніщо (історія більшості сортів налічує мінімум кілька сотень років). Втім, ця нагорода стала лише черговим «знаком уваги», адже Тай Пін Хоу Куй і так є одним з найбільш «титулованих» чаїв Китаю. Цей сорт входить в десятку найпопулярніших чаїв Піднебесної.
Тай Пін Хоу Куй - це збірна назва. Тай Пін - це повіт, де виробляють сировину, Хоу - село, поруч з якою його роблять, а Коу - це ім'я майстра-учасника. Листочки для цього чаю збирають в знаменитих Жовтих горах на висоті 700 метрів в провінції Аньхой. Кущі ростуть, оповиті ніжними туманами, на березі озера Тай Пін. Через постійні перепади температур в денний і нічний час листя насичуються солодкістю.
За день листи Тай Пін виростають на 5-7 сантиметрів, але трапляються і 14-сантиметрові! Китайці називають їх «піку», а сам чай - «лезовий». У збирачів є всього 14 днів для того, щоб зібрати сировину! Листя зривають цілком - кілька верхніх стріл разом з ниркою.
В процесі ферментації його пресують тканиною вручну, а потім сушать в печі і фасують в пакування (що не скручуючи). В результаті виходить збір з довгих, плоских прямих листів величезного розміру. На кожній чаїнки видно шахових відбиток тканини. До речі, саме завдяки такій обробці листи виконують «танець Фенікса» при заварюванні - вони розпрямляються в воді, перетворюючись на справжні чайні гілочки!
Тай Пін Хоу Куй - це світлий мигдально-жовтий настій. Освіжаючий легкий аромат трав'янистого напою подарує вам відчуття ясності і радісного спокою. Його м'який солодкий смак з відтінком бадьорить свіжості стане джерелом «вдумливого» натхнення. Після прийому чаю залишиться довгий приємний післясмак.
Цей дивовижний напій відновлює душевну рівновагу і знімає стрес. Він м'яко впливає на організм і змінює стан свідомості. А також бадьорить, покращує імунітет, активізує розумову діяльність і тонізує. Пити Тайпин ХаоКуй можна навіть увечері - після прийому ви не відчуєте яскравого «чайного сп'яніння».
Цей дивовижний чай містить велику кількість чайних катехінів - антиоксидантів, які виводять з організму вільні радикали і борються з ознаками старіння. Зелений настій родом з Хоу по праву можна назвати одним з «еліксирів молодості».
Покладіть 4-8 грамів чаю в колбу для заварювання. Залийте його водою (100-300 мл), охолодженої до 80 градусів. Потім трішки почекайте і ви побачите, як чай виконує танець Фенікса - розкривається і відновлюючи свою форму. Однією порції вистачає на чотири протоки. Час кожної заварки - від 30 секунд (до 180 секунд).