Знайдено товарів - 5

Сортувати:
Показувати товарів на сторінці:

Жасминовий чай

Чай з жасмину: історія походження

Жасмин в Китай привезли по Шовковому Шляху перські купці під час ll столітті нашої ери. Спочатку, квіти жасмину служили декоративним елементом, і тільки в епоху Сун (960-1240гг.) Благородна квітка проникла в чайну культуру.

Попит на жасмин в Піднебесній різко зріс, коли в 15 столітті, була введена заборона на пресований чай. Квіти жасмину дозволили довше зберігати свіжість і зберігати чай, при тривалому транспортуванні в північні райони Китаю. Сьогодні саме в північних провінціях Китаю Молі Хуа Ча є найпопулярнішим чаєм.

Жасминовый чай зеленый

Жасміновий чай, його географія та різновиди

У Китаї Молі Хуа Ча вирощують в регіонах Сичуань, Фуцзянь і Гуансі. Фучжоу володіє витонченою скруткой жасмину і чайного листа, Сичань - володіє делікатною, чайною сировиною і білим жасмином, а Гуансі - найпростіший, щоденний чай зелений з жасмином.

Серед різноманіття зеленого чаю з жасмином виділимо основні сорти з індивідуальним характером, формою і смаком.

«Перлини дракона» - чай скручений в кулясту форму, проходить тривалий процес ферментації, під час збору в першому місяці весни зриваються тільки два верхніх листочка. Своєю назвою чай зобов'язаний зовнішнім виглядом, що нагадує перлинку.

«Срібні голки з Чженху» - чай з ніжних бруньок і жасминових квітів. Своєю назвою зобов'язаний зовнішнім виглядом листочків, на яких є тоненькі білі ворсинки. Листя проходить в'ялення протягом 24 годин. Такий чай відрізняється легкими нотками лугових трав.

Природна ароматизація Молі Хау Ча

Моли Хуа Ча

Для створення Моли Хуа Ча зазвичай використовують зелений чай, проте в останні роки помітна тенденція поєднувати жасминові квіти з шу і шен пуерами.

Поєднання чаю і жасмину виглядає просто, природньо і лаконічно: листя і квіти шарами накладаються один на одного. Однак ароматизація чаю виходить далеко за рамки простого обміну ароматними нюансами. Жасминові суцвіття діляться з чаєм не тільки ароматними нотками, але і вологою. Тому, завдання майстра - максимально витягти квітковий аромат і видалити надлишкову вологу в листі.

У процесі приготування напою майстру потрібно контролювати 6 аспектів: час, температуру, якість чаю і жасмину, вологу обсяг і пропорцію шарів. При зміні будь-якого аспекту істотно змінюється і смак з ароматом.

Листя і квіти укладають шарами на 10 годину до етапу вентиляції. Під час вентиляції майстер струшує чай з квітами, для насичення кисню і розкриття максимально аромату жасмину. Готовий Молі Хуа Ча просушують до 5-6% вологи в листі.

Чай з жасмину: користь для організму

Цілющі властивості чаю оцінили ще представники древніх цивілізацій. Пройшли тисячоліття, а людство досі цінує користь, яку надає на організм чай з жасмину:

  • запобігає і бореться з хворобами печінки;
  • ефективно очищає організм від шлаків і токсинів;
  • активно використовується в процесі лікування від бронхіту та інших хвороб дихальних шляхів;
  • благотворно впливає на процеси кровообігу;
  • чай зелений з жасмином заспокоює нервову систему і позбавляє від наслідків стресу;
  • завдяки вмісту великої кількості мікроелементів і мінералів покращує загальний стан людини, стимулює роботу мозку і імунної системи.

Цікаво, що чай жасминовий рекомендують людям, які борються із зайвою вагою або хочуть позбутися від звички вживати цукор і солодощі. Жасмин запускає процеси обміну речовин, тому шлаки виходять швидше, і зайва вага тане на очах.

Як заварювати зелений чай з жасмином: ключові аспекти

заварить зеленый чай с жасмином

Деякі люди скаржаться на те, що жасминовий чай може віддавати гіркотою. Насправді, це не вина самого напою, вся справа в тому, що його неправильно заварили. Ось основні моменти, які варто враховувати під час заварювання:

  • не використовуйте окріп, беріть воду температурою 87-90 градусів;
  • найкраще для приготування напою підходить чиста джерельна вода;
  • наполягати напій слід не більше півхвилини, деякі сорти можна заварювати кілька разів, в такому випадку кожен раз ви будете відчувати різні відтінки смаку.
  • з кожною новою заваркою збільшуйте час настоювання напою.

Пам'ятайте, що в жасминовому чаї міститься кофеїн, тому краще не вживати його перед самим сном.

facebook icon
instagram icon
telegram icon

Приймаємо до сплати: